Kårer disse fire til Norges beste arbeidsplasser

Landets beste arbeidsplasser er Sopra Steria, Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, mnemonic og Symetri Collaboration, ifølge kåring.


<p>KÅRING: Konsulentbyrået Great Place to Work har kåret de beste arbeidsplassene. Her fra kåringen.</p>

KÅRING: Konsulentbyrået Great Place to Work har kåret de beste arbeidsplassene. Her fra kåringen.

Analyse- og rådgivningsselskapet Great Place to Work kårer hvert år de beste arbeidsplassene i Norge.

I årets kåring har 217 bedrifter med 30.203 bedrifter deltatt i undersøkelsen der fire vinnere er utropt i forskjellige kategorier.

På topplisten er bedrifter som får medarbeidere til å føle seg sett og hørt, i tillegg til at de skaper fellesskapsfølelse og stolthet for arbeidet, skriver Great Place to Work i en pressemelding.

– Dette er virksomheter vi har samarbeidet med i flere år og som vi vet at tar godt arbeidsmiljø på alvor. Slikt blir det resultater av, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i Great Place to Work Norge.

Fire vinnere

Kategoriene er delt opp etter hvor mange ansatte virksomheten har.

Innenfor store bedrifter, med minst 500 ansatte er IT-konsulentselskapet Sopra Steria som går av med seieren, mens det blant selskapene med 200 til 499 ansatte er Eiendomsmegler 1 Midt-Norge som går til topps.

I de neste to klassene der virksomhetene har 50–199 ansatte og 20–49 ansatte er det henholdsvis IT-sikkerhetsfirmaet mnemonic og IT-selskapet Symetri Collaboration som kåres til de beste arbeidsplassene.

Kultur og inkludering

Ifølge pressemeldingen skiller de beste arbeidsplassene seg ut ved at de har en kultur der ledelsen inkluderer medarbeidere i viktige avgjørelser. Her svarer 83 prosent at ledelsen søker og svarer oppriktig på forslag og ideer, hvilket er 23 prosent høyere enn landsgjennomsnittet.

– Eksempler vi ser på dette er gode rutiner for å fange opp tilbakemeldinger og forslag, muligheten til å påvirke virksomhetens visjoner, verdier og mål; og anerkjennelse for godt arbeid. Dette bidrar til både eierskap og engasjement internt, sier Falck.

Bærekraft

Også det at ledelsen viser interesse for medarbeiderne som person, ikke bare ansatt, er noe som kjennetegner de beste bedriftene å jobbe i, ifølge kåringen.

–Stadig flere medarbeidere søker seg til jobber med mening utover lønn og pensjonsordning. Ved å stå sammen om noe som er større enn en selv, kan et sterkt fokus på bærekraft og samfunnsansvar bidra til stolthet, fellesskap og et godt omdømme, sier Falck.

Dette er topp 5 i hver kategori:

Kategori 20–49 ansatte

1. Symetri Collaboration

2. BMS Norway

3. CatalystOne Solutions

4. Transcendent Group

5. Selvaag Eiendom

Kategori 50–199 ansatte

1. mnemonic

2. Uniconsult

3. Iterate

4. ONE Mars

5. Vitari

Kategori 200–499 ansatte

Saken fortsetter under annonsen.

1. EiendomsMegler1 Midt-Norge

2. Webstep

3. Finn.no

4. DHL Express

5. Canon

Kategori 500+ ansatte

1. Sopra Steria

2. Reitangruppen

3. Bouvet

4. Norgeshus

5. BDO

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå