Kald, tom og meningsløs

Regi: James Wong. Med: Jet Li, Carla Gugino, Delroy Lindo, Jason Statham. Am. action. 15 år.
Det finnes 124 universer - og vi lever alle i 124 utgaver. En i hvert univers. Dersom vi oppsporer oss selv i de 123 andre universene og tar livet av de 123 andre av «oss selv», vil vi til slutt sitte igjen med kreftene til alle 124 av oss.
Skjønner?

Nei, nei - og det gjør ingenting. For det eneste «The One» er laget for, er i grunnen å eksellere i digitalt hjelpeutført kampsport, med Jet Li i kamp med en mindre sympatisk utgave av seg selv.

Filmatisk er filmen interessant i sine effekter. Men det forblir tomme «effekter». I sin tidvis høytflygende kampfiksering kan enkeltscener påkalle fjerne assosiasjoner til fjorårets internasjonale overraskelse «Snikende tiger, skjult drage».

Men dersom meningen har vært å surfe på bølgene fra denne, er det meget feilslått. Desto tydeligere rumler tomheten i «The One».

Monomant kamporienterte kan utvilsomt ha en viss glede av Jet Li. Det er dem naturligvis vel unt. Bare de vokter seg for samtidig å sluke plastemballasjen: En gjennomsiktig, men illesmakende og tungt fordøyelig kvasimoralisme.

ELLEN MARGRETHE SAND

På forsiden nå