Røkke vil bygge 180 meter høyt signalbygg

Kjell Inge Røkke ønsker å bygge signalbygg for «Verdenshavenes hovedkvarter» på Fornebu.


<p><b>SIGNALBYGG:</b> En av Norges rikeste menn, Kjell Inge Røkke, har store byggeplaner </p>

SIGNALBYGG: En av Norges rikeste menn, Kjell Inge Røkke, har store byggeplaner 

Ifølge Budstikka ønsker finansmannen å bruke Fornebu til å ta globalt lederskap for havet. Like ved skal ekspedisjonsfartøyet REVs hjemmehavn ligge.

– Norge er en verdensledende havnasjon, og har muligheter og forutsetninger for å ta et globalt lederskap for havet. Vi ønsker å legge til rette for å samle ledende kunnskaps-, innovasjons- og forskningsmiljøer til «Verdenshavenes hovedkvarter» på Fornebu, sier Nina Jensen, tidligere WWF-sjef, som nå er administrerende direktør i Røkkes X Four-10.

Ettersom bygget er planlagt med en høyde på 180 meter, vil det ifølge Wikipedia bli klassifisert som en skyskraper. 

Det blir dermed Norges høyeste bygg, foran Tyholttårnet i Trondheim som i dag er landets høyeste bygning med sine 124 meter (medregnet antennen på toppen av tårnet).

X Four-10 er selskapet som bygger og eier det avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøyet REV (Research Expedition Vessel).

Ambisjonen er å samle kunnskapsmiljøer knyttet til bærekraftig fiskeriforvaltning, skipsfart, havteknologi, havbruk, laboratorier, vitenskap, forskning og interesseorganisasjoner, skriver Fiskeribladet.

 <p>RØKKES SKYSKRAPERDRØM: Slik ser Fyrtårnet på Fornebuporten ut på tegnebrettet.</p>

RØKKES SKYSKRAPERDRØM: Slik ser Fyrtårnet på Fornebuporten ut på tegnebrettet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå