Kjøper seg opp i islandsk bank

Investoren Endre Røsjø kjøper seg opp i Islands største forretningsbank.

Islandske banker har det siste året vært sett på som svært risikofulle. I dag skriver Dagens Næringsliv imidlertid at den tidligere P4-gründeren Endre Røsjø har kjøpt seg opp til å bli nest største eier av MP Bank, som er Islands største forretningsbank.

- Jeg er fornøyd dersom min investering vil inspirere til fornyet tillit for den islandske banksektoren, sier Røsjø i en pressemelding ifølge Dagens Næringsliv.

Nordmannen skal ha betalt rundt 1,4 milliarder islandske kroner, som tilsvarer 64 millioner norske kroner, for en eierandel på 15 prosent. Det er den midlertidige sentralbanksjefen på Island, nordmannen Svein Harald Øygård, som har bidratt til å få inn investoren.

- Et tema da var å få langsiktige investorer til Island. Både for å bidra til vekst og for å avløse de som var låst inn og ikke ønsket å være langsiktige. Jeg tok derfor kontakt med et 20-talls investeringsbanker, industriselskaper, banker og enkeltpersoner som kanskje kunne ønske en rolle. Vi gjorde dem oppmerksom på spennende muligheter, som ville ha verdi for Island og for spillerommet i pengepolitikken. Dette kom blant annet Røsjø for øret, via omveier, sier Øygård til Dagens Næringsliv.

Les flere nyheter på E24.no

På forsiden nå