Nye kutt i Kongsberg Maritime

Shipping- og oljeleverandørgiganten Kongsberg Maritime må ty til sin andre kuttrunde på under ett år.


<p><b>MÅ KUTTE IGJUEN:</b> Geir Håøy, tidligere sjef i Kongsberg Maritime og nå konsernsjef i Kongsberg Gruppen, skal nå foreta nye kutt som følge av nedturen i oljemarkedet.</p>

MÅ KUTTE IGJUEN: Geir Håøy, tidligere sjef i Kongsberg Maritime og nå konsernsjef i Kongsberg Gruppen, skal nå foreta nye kutt som følge av nedturen i oljemarkedet.

Kongsberg Maritime avholdt torsdag allmøte for å informere om at selskapet skal nedbemanne rundt 100 faste ansatte.

Det er kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen som bekrefter nedbemanningen. Nyheten ble først omtalt av lokalavisen i Kongsberg, Laagendalsposten.

Kuttet som nå er annonsert er det andre selskapet har annonsert siden oljeprisen begynte å falle i 2014. I oktober 2015 annonserte selskapet at 200 årsverk skulle bort. Dette endte med at 100 faste stillinger forsvant, mens resten enten fikk andre stillinger i konsernet, gikk av med førtidspensjon, tok sluttpakker eller fant andre løsninger.

Konsernets talsmann sier torsdag til Laagendalsposten at det er nedgangen innen offshorerelatert virksomhet som er årsaken til kuttet, og det er avdelingene som jobber opp mot dette markedet som vil bli hardest rammet.

– Nedbemanningen vil berøre flere lokasjoner, men med hovedvekt i Kongsberg, sier Lie til E24.

Prøver å flytte internt

Han forteller videre at de berørte vil få beskjed de nærmeste dagene og at man derfor ser for seg at dette «blir en relativt rask prosess».

– Klarer dere å tilby de berørte andre jobber i Maritime eller konsernet?

– Vi har en lang tradisjon for å flytte folk internt i slike situasjoner, og det vil vi gjøre nå også. Vi har for eksempel 30 stillinger utlyst nå, så det er alltid behov for personer i andre deler av konsernet.

 <p>Kongsberg Maritime ledes i dag av Egil Haugsdal. Han var sjef for oljeserviceselskapet Kongsberg Oil &amp; Gas Technologies da han også tok over ansvaret for Maritime da Geir Håøy gikk inn som konsernsjef i våres.</p>

Kongsberg Maritime ledes i dag av Egil Haugsdal. Han var sjef for oljeserviceselskapet Kongsberg Oil & Gas Technologies da han også tok over ansvaret for Maritime da Geir Håøy gikk inn som konsernsjef i våres.

Kongsberg Gruppen annonserte tidligere i år at de legger ned storsatsingen Kongsberg Oil & Gas Technologies som følge av de tøffe tidene i oljenæringen. De ansatte og virksomheten i oljeserviceselskapet har siden blitt fordelt mellom Kongsberg Maritime og det nyopprettede forretningsområdet Kongsberg Digital.

E24 får opplyst at kuttene som nå skal gjennomføres rammer de eksisterende virksomhetene i Kongsberg Maritime og ikke de nye avdelingene som kom inn fra Oil & Gas Technologies.

Kongsberg Maritime er en del av forsvars- og teknologikonsernet Kongsberg Gruppen, som er ett av Norges største industrikonsern. Kongsberg Maritime selger tjenester og utstyr til en rekke maritime sektorer innen shipping, forsvar, olje og offshore.

Kongsberg Maritime har hovedbase på Kongsberg, men har også omfattende virksomhet, blant annet rundt Ålesund, i Horten, Trondheim, samt et stort nettverk av kontorer internasjonalt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå