DN: Einar Aas’ siste bolig solgt for 18 millioner

Den siste boligen etter avtalen med kreditorene til krafttrader Einar Aas ble torsdag solgt etter at prisen ble satt ned fra 25 til 18 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.


<p><b>SOLGT: </b>Eiendommen til kraftkjempen Einar Aas er solgt etter å ha blitt satt ned i pris med syv millioner kroner.</p>

SOLGT: Eiendommen til kraftkjempen Einar Aas er solgt etter å ha blitt satt ned i pris med syv millioner kroner.

Arbeidet med å selge unna de fem ferieeiendommene til Aas i Grimstad startet i april.  

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken

Eiendomssalget skjer på vegne av kreditorene etter konkursen som følge av at han tapte hele formuen på spekulasjoner i kraftmarkedet i fjor. Salget kommer etter at Aas ble tvunget til å selge unna eiendeler for flere hundre millioner kroner for å dekke opp tap etter en gjeldsavtale med kreditorene. Avtalen innebærer også at han får beholde deler av eiendelene, slik som praktvillaen, biler og båter

Den siste hytta som selges i henhold til avtalen ligger på Grimstad, og går under tilnavnet «Slotte». Aas betalte 23 millioner for hytta da han kjøpte den i 2011. 

Eiendomsmegler Gustav Sædberg bekrefter overfor DN at hytta ble solgt til prisantydningen på 18 millioner.

– Da kjøpesummen var på 25 millioner kroner, mottok vi bud på 15–16 millioner, så da justerte vi prisen etter de tilbakemeldingene vi fikk fra markedet, opplyser Sædberg.

Prisen ble satt ned med syv millioner kroner. 

På vegne av kjøperne, som ikke ønsker å stå frem offentlig, forteller han at de var innom Grimstad-hytta første gang på mandag.

– De gleder seg veldig over dette, sier megleren.

Han forteller at kjøperne har lokal tilknytning.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå