Flyselskapet Germania er konkurs

Det tyske flyselskapet Germania har slått seg selv konkurs etter å ha slitt økonomisk den siste tiden. 


<p><b>KONKURS</b>: Etter å ha forsøkt finne en løsning på de økonomiske problemene var det i natt slutt for Germania.</p>

KONKURS: Etter å ha forsøkt finne en løsning på de økonomiske problemene var det i natt slutt for Germania.

Mandag slo det tyske flyselskapet Germania seg konkurs. Det bekreftet flyselskapet selv på sine nettsider natt til tirsdag. 

Alle selskapets fly settes nå på bakken.

– Dessverre har det vært umulig for oss å få tak i finansiering som kunne reddet oss ut av likviditetsproblemene på kort sikt. Vi beklager konsekvensene, men vårt eneste valg var å begjære konkurs, sier administrerende direktør Karsten Balke i en uttalelse.

Germania bekreftet for en måned siden at de undersøkte ulike muligheter for å skaffe seg finansiering. Én av disse mulighetene var å selge selskapet, noe som ikke har latt seg gjøre.

Les også: (+) Det går mot en kjølig vinter for europeiske flyselskaper

Høye drivstoffpriser førte til problemene

Flyselskapet skriver at økte drivstoffpriser i sommer, samt svakere euro mot dollar er blant hovedårsakene til at man havnet i likviditetsproblemer.

– Det er selvsagt påvirkningen dette vil ha på våre ansatte vi beklager mest. Alle sammen har alltid gjort sitt beste for å sikre trygge og stabile flyginger – selv i den tøffe perioden vi har hatt bak oss. Jeg vil takke dem av hele mitt hjerte. Jeg beklager til alle kunder som ikke kan gjennomføre sine flyginger, sier Balke.

Flyr charter fra Tromsø

Flyselskapet som ble startet i 1978 har i hovedsak fløyet kortdistanse i Tyskland, samt diverse flyginger til middelhavslandene, Nord-Afrika og Midtøsten. Germania har 37 fly som fraktet omkring 4 millioner passasjerer i året. 

Selskapet er også oppført som charterselskap på Tromsø lufthavn. Flyselskapet hadde ingen planlagte avganger fra flyplassen den neste uken. 

Det sveitsiske datterselskapet Germania Flug og leasingselskapet Bulgarian Eagle er foreløpig ikke berørt av konkursen, opplyser selskapet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå