Korsvold takker for seg

Åge Korsvold går av som administrerende direktør for Christen Sveaas' Kistefos.

BLIR PENSJONIST: Åge Korsvold er klar til å gå av med pensjon etter en lang og begivenhetsrik karriere i norsk næringsliv.
BLIR PENSJONIST: Åge Korsvold er klar til å gå av med pensjon etter en lang og begivenhetsrik karriere i norsk næringsliv.

I mesteparten av de ti årene som har gått siden Åge Korsvold og Christen Sveaas sammen organiserte aksjonæropprøret mot Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl i 2000 har Åge Korsvold tjenestegjort som administrerende direktør i Sveaas' investeringsselskap Kistefos.

Nå går Korsvold av med pensjon, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Samarbeidet mellom oss har gått bedre enn alle trodde. Vi har skapt mye verdier og fått til ting. Verdiskapningen i denne perioden har vel vært på fem-seks milliarder kroner, sier Sveaas til DN.

De to bruker mesteparten av avskjedsintervjuet med DN til å gjenta anklagene om at det var Orkla-sjef Heyerdahl som stod bak når bråket rundt opsjoner Korsvold mottok som Storebrand-sjef førte til at han måtte gå av som både Storebrand-sjef og styreleder i Orkla.

Korsvold fremholder at det ikke var noe ulovlig ved opsjonssaken i 2000, men sier at det «åpenbart ikke var klokt».

- Å forlate scenen slik jeg gjorde er det vel ingen som ønsker. Da handler det om å ha en balanse i resten av tilværelsen, slik at det ikke bare er det profesjonelle livet som er viktig, sier Korsvold til DN.

Les flere nyheter på E24.no

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå