Kraftig brann i næringsbygg i Gjøvik

Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Brannvesenet har kontroll på brannen, men Gjøvikbanen er stengt i forbindelse med slukningsarbeidet.

Politiet fikk melding om brannen klokken 4.46 natt til lørdag av brannvesenet. Politiet advarer mot farlig røyk i området.

– Det er en tung, svart og farlig røyk i området. Kommunen har gått ut med varsling via SMS til innbyggerne om å holde vinduer og ventiler lukket og unngå røyken, sier operasjonsleder Arne Norevik til NTB klokken 7.

Han sier situasjonen er verst i retning Kopperud i Gjøvik.

Ved 7.30-tiden meldte brannvesenet at de har kontroll på selve brannen, men at det fremdeles er en del røyk og at dette vil vedvare.

I næringsbygget som brenner, skjer det blant annet gjenvinning av metall og elartikler, opplyser operasjonslederen. Bygget er tilknyttet selskapet Metalco.

I forbindelse med slukningsarbeidet er Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger fordi brannvesenet må bruke skinnegangen, ettersom næringsbygget ligger inntil togskinnene, opplyser Norevik.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå