Kjempet mot kreften

Mens Aker Solutions-sjef Øyvind Eriksen splittet industrigiganter sloss han også mot kreften.

<p><b>KJENT:</b> Gjennom sin rolle som toppsjef i Aker Solutions har Øyvind Eriksen blitt et kjent fjes for mange i Norge.<br/></p>

KJENT: Gjennom sin rolle som toppsjef i Aker Solutions har Øyvind Eriksen blitt et kjent fjes for mange i Norge.

Eriksen tok over som sjef da tidligere Aker-sjef Leif Arne Langøy ble syk i 2008. I løpet av hans tid har konsernet vært gjennom flere store endringer. Nylig besluttet han og Røkke at selskapet skulle splittes for å bli sterkere i fremtiden.

Da børsen stengte fredag, var Aker Solutions opp 1,14 prosent.

Han har nylig fullført en fem års lang snuoperasjon i Aker Solutions, og gir om ikke lenge fra seg ledelsen i et nå oppdelt Aker Solutions.

I et åpenhjertig intervju med Dagens Næringsliv forteller Eriksen nå for første gang om en sommer som ble annerledes. Sommeren 2012 ble Eriksen operert for kreft i skjoldbruskkjertelen.

- Hver tredje nordmann får i løpet av livet kreft selv eller i sin nærmeste familie. Alle kjenner noen. For meg personlig er kreftsaken et engasjement som blir stadig viktigere å prioritere, sier han til Dagens Næringsliv.

Operasjonen var vellykket, og Eriksen var raskt tilbake. Opplevelsen har likevel satt spor.

- De av oss som har vært innom Radiumhospitalet i Oslo, har opplevd et fagmiljø og en vilje til å stille opp for mennesker som er overveldende og rørende, sier Eriksen til DN.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå