Tidligere fotballspiller er Kværners nye konsernsjef

Karl-Petter «Kalle» Løken (51) har spilt 36 landskamper for Norge. Nå setter han seg i Kværner-sjefstolen.


<p><b>HEVER KONGEPOKALEN:</b> Her er Karl-Petter Løken avbildet etter Rosenborgs 3-2-seier over Lillestrøm i cupfinalen i 1992. Løken er utdannet ingeniør og har erfaring fra flere selskaper i olje- og gassindustrien.</p>

HEVER KONGEPOKALEN: Her er Karl-Petter Løken avbildet etter Rosenborgs 3-2-seier over Lillestrøm i cupfinalen i 1992. Løken er utdannet ingeniør og har erfaring fra flere selskaper i olje- og gassindustrien.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Kværner. Jeg kjenner allerede en del til organisasjonen, menneskene og til hva de står for, sier Løken i en børsmelding fra industrigiganten tirsdag.

Han tiltrer i stillingen som ny konsernsjef i Kværner «i løpet av våren», opplyser selskapet.

Toppscorer

 <p><b>SJEFSERFARING:</b> Karl-Petter Løken er i dag leder for prosjektutvikling i Lundin Norway.</p>

SJEFSERFARING: Karl-Petter Løken er i dag leder for prosjektutvikling i Lundin Norway.

Karl Petter «Kalle» Løken spilte mesteparten av sin fotballkarriere for Rosenborg, og ble toppscorer i eliteserien i 1991.

Han har spilt 36 landskamper for Norge.

Løken er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har fra nittitallet hatt sentrale stillinger i flere selskaper i olje- og gassindustrien, inkludert Statoil og Aker Solutions.

I dag er han leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway  – en jobb han nå skal avslutte før rollen som Kværners toppsjef skal fylles denne våren.

– Bred erfaring

Kværner-styreformann Leif-Arne Langøy hyller Løkens kvalifikasjoner.

– Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kunde-siden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier Langøy i en kommentar.

Han sier styret opplevde stor interesse fra «en rekke svært kvalifiserte kandidater» til konsernsjef-jobben.

– Selskapet har et solid fundament for videre utvikling og vekst, og vi er glade for at Løken vil overta roret, sier styreformannen.

23. februar meldte Kværner om avgangen til sin tidligere konsernsjef, Jan Arve Haugan, som sluttet for å begynne som leder for Aker Energy.

Kværners konserndirektør for finans, Idar Eikrem, er utnevnt som midlertidig konsernsjef intil Løken begynner i stillingen, opplyser selskapet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå