Lavere lønnsnivå hos SAS enn Norwegian

Norske kabinansatte tjener dårligere hos SAS enn hos hovedkonkurrenten Norwegian.

<p><b>LØNNSVINNEREN:</b> Norwegian kan skilte med bedre lønnsvilkår for sine norske kabinansatte.<br/></p>

LØNNSVINNEREN: Norwegian kan skilte med bedre lønnsvilkår for sine norske kabinansatte.

Da SAS holdt på å gå konkurs for over ett år siden, krevde ledelsen i flyselskapet nye tariffavtaler med de ansatte som ett av flere tiltak for å redde flyselskapet.

Det har gjort at Norwegian passerer SAS`lønnsnivå, skriver Dagens Næringsliv. 

- Endringene vi har gjort internt, er et stort steg for å bli konkurransedyktig med bransjen for øvrig. Lønnskostnadene er redusert, og vi kan bruke de ansatte mer fleksibelt når vi utvider rutetilbudet, sier informasjonssjef Knut-Morten Johansen i SAS til Dagens Næringsliv. 

I gjennomsnitt tjener en kabinansatt og purser i SAS 420.000 kroner i året, mens de tilsvarende stillingene i Norwegian lønnes med i gjennomsnitt 469.788 kroner, ifølge tall DN har innhentet.

En kabinansatt og purser i SAS tjener i gjennomsnitt 420.000 kroner i året. Til sammenligning tjener en «kabinansatt, junior» i Norwegian i gjennomsnitt 469.788 kroner, viser tall DN har innhentet.

Flyvert i SAS, Mona Villanger, innrømmer at hun er nysgjerrig på lønnen hos Norwegian.

- Det er litt rart at de tjener bedre, men ingenting i flybransjen overrasker lenger, sier flyvert i SAS, Mona Villanger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå