Legger ned 28 butikker i Sverige – denne uken kommer dommen i Norge

Det stenges leketøysbutikker i hele Norden etter sviktende salg for blant annet Toys 'R' Us. 


<p><b>STENGER NED</b>: Avviklingsplanene for leketøysbutikkene Toys 'R' Us og BR Leker er klar i Sverige – 28 butikker stenges. Til uken kommer sannsynligvis dommen over Norge.</p>

STENGER NED: Avviklingsplanene for leketøysbutikkene Toys 'R' Us og BR Leker er klar i Sverige – 28 butikker stenges. Til uken kommer sannsynligvis dommen over Norge.

Etter at Top-Toy, selskaper som driver BR Leker og Toys 'R' Us i Norden, annonserte at de søkte om konkursbeskyttelse for å gjennomføre en stor restrukturering, har det blitt klart at 28 leketøysbutikker stenges i Sverige.

Det betyr at 450 heltidsansatte berøres av avviklingene, skriver Market. 350 av dem er butikkansatte, 85 på hovedkontoret i København og 15 på innkjøpskontoret i Hongkong.

Denne uken blir det også mest sannsynlig klart hvilke butikker som stenges i Norge, og Top-Toy uttalte at det dreier seg om 10–20 butikker totalt.

– Hvilke butikker som berøres har blant annet med lokalisering å gjøre, ettersom kjøpsmønsteret i varehandelen har endret seg mye de siste årene, uttalte daglig leder for Top-Toy Norge, Atle Bakke til E24 tidligere denne uken.

Ingen butikker stenger for øvrig før jul, og avviklingen vil ifølge Bakke foregå godt ut i 2019.

Verst har det gått utover butikkene i Tyskland, hvor alle ble stengt.

Den 30. november søkte morselskapet i Danmark om konkursbeskyttelse for å starte en større restrukturingsprosess, men venter fremdeles på svar fra den danske skifteretten om å få laget en samlet ordning med kreditorene.

Får man ikke dette på plass, kan det ende med konkurs eller tvungen gjeldsordning.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå