Fortsatt uavklart om Dunkin' Donuts kommer til Norge

I Sverige gikk Dunkin' Donuts konkurs denne uken. Selskapet sier det er intet nytt å fortelle om en eventuell etablering i Norge.


<p><b>KONKURS I SVERIGE:</b> Selskapet måtte kaste inn håndkleet i Sverige, og det er fortsatt usikkerhet rundt en eventuell etablering i Norge.</p>

KONKURS I SVERIGE: Selskapet måtte kaste inn håndkleet i Sverige, og det er fortsatt usikkerhet rundt en eventuell etablering i Norge.

I april 2015 meldte blant annet E24 at Dunkin Donut's hadde planer om å åpne 30 filialer i Norge i løpet av fem til syv år.

Tre år etter har det ennå ikke skjedd noe.

På spørsmål om hvordan det går med planene om å åpne i Norge svarer Justin Drake, senior manager i pr-avdelingen til Dunkin' Brands Group, i en e-post:

– Norge er et marked vi ser på for fremtidig utvikling, men for øyeblikket har vi ingen ny informasjon å meddele. Landet har en sterk kaffekultur, noe som gjør det til et interessant marked for Dunkin' Donuts.

Den amerikanske kjeden selger kaffe og brødvarer, og er som navnet tilsier kjent for sine «donuts» – smultringer.

La ned i Sverige

Nylig ble det gjort kjent at franchisetageren i Sverige gir opp og legger ned – Dunkin' Donuts-varemerket forsvinner helt hos «söta bror».

60 ansatte mister jobben, og syv butikker stenges – alle i Stockholm.

Jimi Metz, administrerende direktør i Dunkin' Donuts Sverige, uttaler til Ekspressen at det er lønnsomhetsproblemer som er årsaken til konkursen.

Intet nytt om Norge

Justin Drake i pr-avdelingen ved hovedkontoret i USA skriver i sin e-post til E24 at selskapet er skuffet over utviklingen i Sverige, men at de ønsker å fortsette å vokse i Europa.

– Har det vært noen interesse fra nordmenn som ønsker å starte opp franchise?

– Vi har intet nytt å fortelle angående utvikling av franchise restauranter i Norge. Men det er et marked vi ser på for videre utvikling, skriver Drake.

Med den svenske konkursen vil det nå finnes bare én Dunkin' Donuts-filial i Skandinavia – i København.

Kjeden har mer enn 225 filialer rundt om i Europa. 

På verdensbasis har kjeden 12.500 utsalg, og solgte i fjor 2,9 milliarder donuts.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå