-Lettet over DNA-prøve

ARENDAL (VG Nett) Viggo Kristiansen var svært lettet da politiet kalte ham inn for å ta en DNA-prøve under etterforskningen av Baneheia-drapene. - Jeg hadde intet å frykte, og var sjeleglad, sa han.


Etter at Baneheia-etterforskerne hadde framskaffet DNA-profil fra hårstrå funnet på drapsstedet, kalte de Viggo Kristiansen inn til en spyttprøve, en såkalt epitel-prøve, for å fastslå den drapsmistenktes DNA.

I retten tirsdag sa Kristiansen på spørsmål fra sin forsvarer Tore H. Pettersen at han ikke fryktet at prøven skulle vise at hans DNA samsvarte med det som ble funnet.

- Jeg var sjeleglad for denne prøven. Jeg hadde jo ingenting å frykte. Jeg ville bli ferdig med avhørene og følte meg som en mistenkt i saken, derfor var jeg glad for prøven, forklarte Kristiansen.

Påtalemyndigheten har bare klart å fremskaffe en halv DNA-profil fra hårstrået som ble funnet på drapsstedet. Det er derfor ikke et bevis i saken mot 22-åringen.

- Det eneste jeg var redd for var at dette skulle være en blodprøve, men ble lettet da prøven ble tatt ved hjelp av en liten dings i munnen, forklarte Kristiansen.

- Skjedd mye rart på Eg

Den drapstiltalte forklarte seg også mer utdypende om hvordan de ulike sex-hjelpemidlene han hadde, ble brukt.

- Ja, det har skjedd mye rart på Eg (området der Kristiansen bodde i Kristiansand, red.anm.) må du vite, sa Kristiansen og smilte i retning av sin forsvarer.

- Ja, det er jeg sikker på at det har, svarte Tore H.Pettersen.

På forsiden nå