Oljetillitsvalgte vil kjempe for Lofoten-utredning

Tillitsvalgte i oljebransjen lover kamp for konsekvensutredning av petroleumsvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja på Aps landsmøte til våren.


<p><b>BETENT</b>: Tillitsvalgte i oljebransjen jobber for konsekvensutredning i det såkalte LoVeSe-området. Her utenfor Svolvær i Lofoten.</p>

BETENT: Tillitsvalgte i oljebransjen jobber for konsekvensutredning i det såkalte LoVeSe-området. Her utenfor Svolvær i Lofoten.

– Man bør egentlig ikke verne noe før man har gjennomført konsekvensutredning, sier Leif Sande, leder i LO-forbundet Industri Energi, til Klassekampen.

I helgen sa både Troms og Finnmark Ap nei til konsekvensutredning. Det samme har alle de seks kommunene i Lofoten vedtatt. Nordland Ap er fortsatt for konsekvensutredning, i likhet med blant annet Jonas Gahr Støre.

Forstår ikke

Dag Unnar Mongstad, tillitsvalgt i Statoil og med i Industri Energi, sier han har vanskelig for å skjønne hvorfor Ap-lagene vedtar det de gjør.

– Jeg greier ikke å skjønne hvorfor de takker nei til konsekvensutredning. Konsekvensutredning skal gi oss grunnlag for å si hva vi sier ja eller nei til, ikke avgjøre at det skal åpnes, sier han.

Går for sentralt

Atle Tranøy, tillitsvalgt i Aker, var en av dem som i slutten av oktober truet med å gå ut av LO dersom LO gikk mot oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Vedtakene fra Arbeiderparti-lagene i nord har ikke endret hans holdning.

– Både Ap og andre bør fatte sine vedtak basert på den mest presise kunnskap i så viktige spørsmål sier han.

Både Ap og LO går i sine gjeldende programmer inn for konsekvensutredning.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå