Lovforslag åpner for skattejakt på flybonus

Nytt lovforslag åpner for at skattemyndighetene kan jakte på bonuspoengsamlere.

<p><b>SKATTEJAKT:</b> Skattemyndighetene vil fordelsbeskatte bonuspoeng som er opptjent gjennom jobben.<br/></p>

SKATTEJAKT: Skattemyndighetene vil fordelsbeskatte bonuspoeng som er opptjent gjennom jobben.

Et nytt lovforslag som skal behandles av Stortinget til våren, åpner for at skattemyndighetene får muligheten til å jakte på bonuspoengsamlere, blant annet i flyselskapenes registre.

Det er bonuspoeng som er opptjent gjennom jobben som skattemyndighetene vil fordelsbeskatte. Ifølge Dagens Næringsliv kan lovforslaget ramme alle former for fordelskort.

LES OGSÅ: SAS-sjefen: - Vi kan ikke vente

Endringene som foreslås i ligningsloven og merverdiavgiftsloven, vil gi ligningsmyndighetene bedre mulighet til å innhente opplysninger fra en tredjepart ved mistanke om skatteunndragelser. Resultatet blir gullkort som er mindre gullkantede, skriver avisa.

– I proposisjonen er det forutsatt at ligningsmyndighetene i slike tilfeller blant annet kan kreve lister over kunder som har mottatt kundefordeler og bonuspoeng knyttet til vare- eller tjenestekjøp. Etter forslaget vil ligningsmyndighetene derfor kunne kreve opplysninger om innehavere av bonuspoeng fra flyselskapene, sier Rino Lystad, lovrådgiver i Skattelovavdelingen i Finansdepartementet.

LES OGSÅ:

På forsiden nå