200 Air Berlin-flygere sykmeldt på kort varsel

Det konkursrammede tyske flyselskapet Air Berlin måtte avlyse over 100 flygninger da rundt 200 piloter meldte inn sykdomsfrafall på kort varsel.


<p><b>SYKEMELDINGSBØLGE:</b> Ledelsen anklager de ansatte for å sabotere redningsplanen deres.</p>

SYKEMELDINGSBØLGE: Ledelsen anklager de ansatte for å sabotere redningsplanen deres.

Ledelsen raser og anklager de ansatte for å sabotere forsøket på å berge flyselskapet fra nedleggelse.

– I dag er Air Berlins eksistens truet, fastslår selskapets operasjonelle direktør Oliver Iffert i et internt notat som nyhetsbyrået DPA har sett.

Rundt 200 av selskapets 1.500 flygere har gitt beskjed om at de er blitt syke, opplyste Air Berlin tirsdag. Et stort antall flygninger måtte avlyses, både i Tyskland og til internasjonale destinasjoner som Los Angeles og Dubai.

Ifølge tabloidavisa Bild skyldes det høye antallet sykmeldinger en strid om flygernes mulige overførsel fra det konkursrammede selskapet til en mulig ny kjøper. Det avviser pilotforeningen Vereinigung Cockpit (VC).

– På ikke noe tidspunkt oppfordret VC dem til å melde seg syke, het det derfra.

Selskapets toppsjef Thomas Winkelmann mener flygerne «leker med ilden» med sin antatte protestaksjon. Allerede fredag utløper fristen for budgivere som kan være interessert i å ta over deler av Tysklands nest største flyselskap.

– Vi er midt i de siste forhandlingene med potensielle investorer. En stabil drift er en forutsetning for at disse forhandlingene skal lykkes. Det er den eneste måten å sikre så mange arbeidsplasser som mulig, sier Winkelmann.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå