Flyarvingens selskap kutter 363 ansatte

Flyarving Per G. Braathens selskap Bra faser ut gamle fly. Det betyr nedbemanninger.

En lavere etterspørsel etter innenriksflyginger i Sverige tvinger flyselskapet Bra (Braathens Regional Airlines) til å gjøre endringer, ifølge en melding fra selskapet.

Det innebærer blant annet at selskapet i løpet av 2019–2020 skal fase ut sine ti eldre jetfly for å fly mer med de 12 nyere propellflyene fra ATR.

Som et ledd i utfasingen har selskapet varslet 363 av selskapets drøyt 1.000 ansatte om at de vil bli sagt opp, ifølge Dagens Industri. Samtlige ansatte skal være informert om selskapets planer.

– Alle som jobber med vår jetflåte vil bli berørt. Det innebærer både piloter, øvrig kabinpersonal, teknikere og administrativt personal, sier kommunikasjonssjef i Bra, Jim Hovferberg til DI.

Etterspørselen etter innenriksflyginger falt med 3,7 prosent i 2018, ifølge Trafikverket.

Bra undersøker nå hvilke ruter som er lønnsomme. På grunn av for få passasjerer og liten lønnsomhet har selskapet allerede nå besluttet å legge ned ruten Jönköping-Stockholm i midten av juni.

Flyselskapet Bra eies av investor og Braathens-arving Per G. Braathen.

Les portrettet med Per G. Braathen: – I Norge er det en miks av jantelov og liten forståelse for privat eierskap

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå