Norge får direkterute til Kina

For første gang åpnes det en flyrute fra Norge til Kina. Fra våren av skal Hainan Airlines fly tre ganger i uken fra Oslo til Beijing.


<p><b>NY RUTE:</b> Flyselskapet Hainan skal fly mellom Norge og Kina.</p>

NY RUTE: Flyselskapet Hainan skal fly mellom Norge og Kina.

Avtalen om flyruten ble signert tirsdag i Beijing under en seremoni i forbindelse med det norske statsbesøket i Kina.

– Dette er viktig for den norske økonomien. Vi får flere turister til Norge og mer sjømat ut i verden, sier lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn Øyvind Hasaas til NTB.

Hainan Airlines er ett av Kinas største flyselskap og har over 600 fly. Samtidig eier selskapet flere digre resorter på øyprovinsen Hainan – Kinas svar på Syden.

Les også: (+) Hvorfor en avtale mellom Emirates og Etihad kan bli tiårets beste

Selskapet skal nå ekspandere internasjonalt, og har valgt ut Oslo som en av de nye destinasjonene.

– Vi jobber jo selvfølgelig også sammen med de nordiske flyselskapene, SAS og Norwegian, men denne gangen var det kineserne som var mest ivrig etter å starte opp, og dermed så har vi fått til det, sier han.

Flyplassdirektøren utelukker ikke at det kommer flere ruter fra Norge til Kina i tiden framover, men vil ikke spekulere i hvilken by som blir den neste.

– Vi tar én av gangen, så får vi se hva som skjer. Det er ofte slik at når man først kommer i gang, så kan det være andre som får øye på mulighetene, så det får vi komme tilbake til.

Inntil nå har man vært nødt til å reise ut i Europa for å komme seg til Kina, med København og Stockholm som nærmeste mellomlandingsstopp.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå