Norske SAS-piloter kan få 25.000 kroner for å jobbe ekstra

SAS dobler tilbudet til piloter som er villige til å jobbe fridager


<p><b>PILOTMANGEL:</b> SAS trenger at piloter jobber på fridager for å hindre kanselleringer</p>

PILOTMANGEL: SAS trenger at piloter jobber på fridager for å hindre kanselleringer

Sommerens krise i flyselskapet SAS vil føre til et økt kostnadspress når selskapet skal legge frem sin kvartalsrapport for tredje kvartal, sa selskapet da de la frem trafikktall for juli torsdag.

Fredag skriver flynettstedet flysmart24.no at norske piloter i selskapet får opptil 25.000 i ekstra lønn hver dag de jobber på fridager. Leder Petter Førde i Norsk Pilotforbund i Parat, bekrefter opplysningene overfor nettstedet.

Vanligvis betaler SAS 14 prosent av brutto månedslønn dersom piloter jobber på sine fridager, men i forbindelse med årets ekstraordinære situasjon har flyselskapet doblet dette.

– Det innebærer at kapteiner med god ansiennitet i selskapet, helt klart kan tjene opptil 25.000 kroner for å jobbe en dag ekstra, sier Førde til nettstedet.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS vil ikke kommentere nivået på lønningene, men sier at dette er et typisk akutt grep som det ligger klare føringer for i avtaleverket.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå