Wow Air reddet av amerikansk private equity-fond

Timer etter det ble kjent at avtalen med Icelandair gikk i vasken, kom amerikanerne på banen og berget konkurstruede Wow Air.


<p><b>STØRSTE EIER:</b> Wow air-sjef Skuli Mogensen forblir hovedaksjonær</p>

STØRSTE EIER: Wow air-sjef Skuli Mogensen forblir hovedaksjonær

Det Island-baserte flyselskapet Wow Air meldte torsdag kveld at de sammen med Indigo Partners har inngått en tentativ avtale der det amerikanske private equity-fondet går inn som investor i flyselskapet.

Nyheten kommer mindre enn et døgn etter det ble kjent at Icelandair og Wow Air hadde blitt enige om å droppe fusjonsplanene som ble annonsert i starten av november.

Detaljene i avtalen er ikke kjent, men Indigo Partners skriver at de nå etter å ha gjennomført selskapsgjennomgangen vil jobbe for å få sluttført avtalen så snart som det praktisk lar seg gjøre.

– Etterspørselen i lavprissegmentet fortsetter å øke raskt i hele verden, og med Indigo som partner håper vi å kunne utnytte dette svært attraktive markedet. Jeg gleder meg til å jobbe med Indigo, og er overbevist om at dette er den beste langsiktige løsningen både for våre ansatte og passasjerer, sier administrerende direktør i Wow air, Skuli Mogensen.

Også etter at Indigo Partners går inn som investor vil Mogensen, forbli den største eieren i selskapet.

Fra før har Indigo Partners eierinteresser i Frontier Airlines, Volaris, Jet SMART og Wizz Air.

I slutten av 2017 vakte det oppsikt da Indigo Partners gjennomførte den største Airbus-ordren noensinne, en avtale på i alt 430 fly i A320neo-serien og en verdi på nesten 50 milliarder dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå