Lufthansa kan utfordre Norwegian

Lufthansa lanserer nytt lavpriskonsept på flere av strekningene Norwegian betjener, og kan dermed by på konkurranse for Bjørn Kjos & co.

<p><b>SATSER NYTT:</b> Tyske Lufthansa starter opp nye utenlandsruter, på strekninger hvor Norwegian opererer.<br/></p>

SATSER NYTT: Tyske Lufthansa starter opp nye utenlandsruter, på strekninger hvor Norwegian opererer.

Det tyske flyselskapet Lufthansa gjorde det klart onsdag at de har planer om å lansere ett nytt underselskap som tilbyr flere lavpris-flyvninger på langdistanseruter, melder blant andre Reuters.

Planen er ifølge administrerende direktør Carsten Spohr å utfordre den store konkurransen på flyvninger i Midtøsten.

Nytt konsept

Lufthansa er allerede presset av lavpriskonkurrentene både i Europa og Midtøsten.

I 2008 kjøpte selskapet opp det tyske lavprisselskapet Germanwings, som de nå ønsker å utvikle videre gjennom de nye ruteplanene, ifølge Spohr.

Den nye lavprissatsningen skal fly til Asia, Nord- og Sør- Amerika, ifølge DN.no.

Lavprisselskapet skal sammen med Germanwings og Eurowings gå inn under det felles konseptet «Wings», skriver avisen.

Samme som Norwegian

Lufthansa er nå i framskredne samtaler med Turkish Airlines om samarbeid på internasjonale flyvninger, og resultatet kommer senere i år, skriver Businessweek.

Selskapet annonserte nylig at de også inngår et samarbeid med Air China om flyvninger mellom Europa og Kina.

For bare en uke siden kunngjorde Norwegian at de ville gjøre det samme, og med sikte mot det asiatiske markedet, åpner de nå for å opprette en base i Bejing.

Samtidig som Norwegian åpnet tre nye USA-ruter fra London, varslet Bjørn Kjos dessuten at selskapet satser på å fly til India og Hongkong fra 2016.

Norwegian lanserte sine første langdistanseruter til Bangkok og USA i fjor, og får dermed direkte konkurranse fra Lufthansa når tyskernes nye planer settes i verk.

Økonomisk nedtur

I juni ble det klart at Lufthansa ikke ville greie å levere det målsettingen om et driftsresultat på 2,65 milliarder dollar, eller 16,4 milliarder kroner, i 2015. Selskapet har nå måttet kutte målsettingene sine med over 30 prosent, ifølge Wall Street Journal.

Lufthansa har blant annet vært rammet av streik og kanselleringer det siste året.

- Vi søker nå å nye vekstområder gjennom å kreativt og innovativt avgrense våre produkter og tjenester", sier Lufthansas administrerende direktør Carsten Spohr til avisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå