Lukrativ togtur for konkursrytter

NSB ga enerett på magasindistribusjon til Zine. Nå er bladet slått konkurs.

Dykker og magasinredaktør Ronny Frimann sikret drømmeavtalen i 2005. NSB ga enerett på distribusjon i togene og gratisbilletter til magasinet Zine, som han var redaktør for. Men så gikk det galt.

Det skriver Finansavisen lørdag.

Konkurs - igjen

Gratismagasinet ble å finne i seteryggene på toget, og i stativer på NSBs stasjoner. Dessuten annonserte NSB i bladet, og redaksjonen fikk gratisbilletter til toget.

Finansavisen skriver at Frimann gjengjeldte med svært positiv dekning av NSB. Dessuten stilte han opp da en NSB-topp trengte takterassen reparert.

Men den jobben ble aldri fullført, til tross for at NSB-lederen betalte 75.000 kroner. Og i sommer gikk det også galt for magasinet.

I juni ble Zine slått konkurs. Det er Frimanns tredje på ti år.

Manglet regnskap

"Zine hadde registrert 47 inkassokrav da det ble slått konkurs. Hele styret hadde trukket seg, og ingen kunne finne snurten av et eneste regnskap", skriver Finansavisen.

Selskapet hadde da en beholdning på et par datamaskiner og 148 kroner på bok. Frimann hadde ikke levert inn selvangivelse de tre siste årene.

- Pur ondskap

Redaktøren mener Finansavisen er ondskapsfulle, og forsikrer at regnskapene er i orden.

- Det du driver med er pur ondskap, sier han.

Han benekter også at regnskapene er borte.

- Jeg har fulle regnskaper som jeg er på vei til bobestyrer med nå.

Vil vurdere saken

NSB opplyser at de ikke var kjent med Frimanns økonomiske fortid.

- NSB vil vurdere om de opplysninger som nå har fremkommet er i henhold til NSBs innkjøpsregler og etiske retningslinjer, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby.

Han legger til at kontrakten mellom Zine og NSB er sagt opp, fordi selskapet utvikler en ny kommunikasjonsstrategi.

På forsiden nå