Jøtul-eier kjøper italiensk konkurrent

Mandag varslet ovn- og peisprodusenten Jøtul at de vil si opp 100 ansatte. Nå kjøper eieren opp italiensk konkurrent for å styrke porteføljen


<p><b>KONKURRENT:</b> Jøtul-eier Opengate kjøper opp den italienske konkurrenten Aico.</p>

KONKURRENT: Jøtul-eier Opengate kjøper opp den italienske konkurrenten Aico.

Ovn- og peisprodusenten Jøtul varsler i en pressemelding onsdag at selskapets eier, Opengate Capital har kjøpt den italienske peisprodusenten Aico.

Ifølge pressemeldingen er det ventet at avtalen vil bli ferdigstilt i løpet av de kommende ukene. Aico skal etter avtaleinngåelsen bli en del av Jøtuls portefølje.

Jøtul-sjef Nils Agnar Brunborg sier i en kommentar at Aicos produkter vil utvide selskapets portefølje.

– Dette er spesielt viktig i det latinamerikanske markedet hvor bruken av pellets til oppvarming vokser, sier Brunborg.

Aico eier de to merkevarene Ravelli og Elledi som eksporteres til 40 land. Selskapet har 150 ansatte, og driver hovedkontoret sitt i Palazzolo sull’Oglio i Italia.

Hva det amerikanske investeringsselskapet betaler for å kjøpe opp Aico er ikke kjent. 

100 ansatte må gå

Nyheten kommer bare to dager etter at Jøtul bekreftet at deler av produksjonen skal flyttes til Polen. Flyttingen skal etter planen være ferdigstilt innen 2020.

Brunborg kunne mandag fortelle til E24 at man må kutte arbeidsstyrken i Norge med rundt 100 personer. I tillegg vil 70 personer rammes i Danmark. Han fortalte samtidig at dette kunne innebære oppsigelser. 

– Dette er det minst hyggelige en konsernsjef kan holde på med, sa han.

Det er produksjonsavdelingene for montering, bearbeiding og emaljeverk som flagges ut. Dette gjøres for å få ned kostnadsnivået ifølge Jøtul-sjefen. 

– Vi har mye manuell produksjon, i to av verdens dyreste land. Samtidig var et av budskapene på dagens allmøte at vi skal satse på det vi har igjen. Jernstøperiet er effektivt og bra, sa Brunborg mandag. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå