Pizzabakeren er blitt milliardbutikk

Take away-kjeden Pizzabakeren passerte 1 milliard kroner i omsetning i fjor og satser på internasjonal vekst i 2018.


<p><b>EN PIZZA:</b> Fra Pizzabakeren.</p>

EN PIZZA: Fra Pizzabakeren.

Fjorårets omsetning på 1,004 milliarder kroner er større enn Peppes og Dolly Dimple's samlede omsetning året før. 

Da solgte de to konkurrentene pizza og tilbehør for henholdsvis 553 og 308 millioner kroner, skriver Finansavisen.

– Vi åpnet mange nye utsalgssteder i fjor, men vokste også bra på eksisterende steder, forteller administrerende direktør Jan Henrik Jelsa i Pizzabakeren. Med en vekst på 15,6 prosent omtaler han 2017 som «et fantastisk år». Han regner med å klare resultatmålet på 65,4 millioner med god margin.

Også i år satser selskapet på tosifret vekst, og selskapet har kastet øynene på flere markeder utenfor Norge.

– Vi får se, men vi åpner med stor sannsynlighet i Danmark, Spania og Irland i løpet av året, sier Jelsa.

Kjeden har i dag 168 utsalgssteder i Norge, 10 i Sverige og 1 i Qingdao i Kina. 

Oppkjøpsfond satser på pizza

I høst ble det klart at Oslo-suksessen Villa Paradiso får oppkjøpsfondet Credo Partners på eiersiden og skal ta pizzaen til hele landet.

Fra før av har også en annen Oslo-basert resturant, Olivia, fått Herkules med på laget på en lignende satsing.

Professor ved NHH og konkurranse- og dagligvareekspert Øystein Foros mener trenden skyldes at nordmenns restaurantvaner er i endring: 

– Restaurantbransjen er jo generelt ingen gullgruve. At man satser på slike restauranter handler nok om at en stor nok gruppe har blitt litt mer sofistikert.

Peppes-sjefen advarer konkurrentene 

Peppes-sjef Espen Hoff synes oppkjøpsfondenes inntog var bemerkelsesverdig og sa at den skjerpede konkurransen fører til Peppes vil satse mer takeaway og lokal utvikling.

– Det er interessant og spennende at oppkjøpsfond interesserer seg for vår bransje, og det skjerper jo selvsagt konkurransen, sa han til E24.

Samtidig advarte Hoff de Oslo-baserte konkurrentene. 

– Det er stor forskjell på å drive en restaurant på Beitostølen og på Tjuvholmen. 

Saken oppdateres. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå