McDonald’s skal åpne 20 nye restauranter i Norge

Fast food-kjeden innfører bordbestilling i digitale kiosker i løpet av året.


<p><b>KIOSKER</b>: I løpet av året vil rundt 30 McDonald's-restauranter tilby bordservering og digital kioskbestilling, og innen 2019 vil flertallet av restaurantene i Norge være oppgraderte, melder selskapet.</p>

KIOSKER: I løpet av året vil rundt 30 McDonald's-restauranter tilby bordservering og digital kioskbestilling, og innen 2019 vil flertallet av restaurantene i Norge være oppgraderte, melder selskapet.

I desember meldte McDonald’s at de skulle teste bordservering ved to restauranter.

Det har vist seg å være en suksess. I en pressemelding tirsdag forteller McDonald’s-sjef Pia Mellbye at de nå planlegger å åpne 20 nye restauranter de neste fem årene, alle med bordbestilling og digitale kiosker.

– Alle de nye restaurantene vil være en del av vår satsing på en forbedret kundeopplevelse der vi tilbyr bordservering, har digitale bestillingskiosker og et nytt kjøkkenoppsett for å effektivt lage mat på bestilling. Vi tar servicen til neste nivå, sier Mellby i meldingen. 

For Norden er målet å vokse med 100 restauranter i samme tidsrom, kommer det videre frem.

Ny Norden-sjef i fjor

– Vi har allerede startet ekspansjonen med åpningen av vår nye restaurant på Sola i mars. Neste ut er Svinesundparken i midten av august, og Rygge mot slutten av året, sier Mellby i meldingen.

 <p>Administrerende direktør Pia Martinsen Mellby for McDonald's Norge.</p>

Administrerende direktør Pia Martinsen Mellby for McDonald's Norge.

Den britiske investoren Guy Hands tok i fjor over ansvaret for kjededriften i Norge, Sverige, Danmark og Finland gjennom en såkalt development license-kontrakt.

Etter overtagelsen har Hands brukt tiden med å bli kjent med det nordiske markedet, skriver McDonald’s.

Ønsket fra kjedens amerikanske toppledelse skal ha vært å finne én kjøper til alle eiendommene i Norden. Kjøperen skulle drive restaurantene og fungere som en slags «master-franchisetager» på vegne av McDonald's Inc.

Oppgradert innen 2019

Selskapet skriver at de i løpet av året vil tilby den oppgraderte versjoneni 30 restauranter, og planlegger å ha oppgradert det store flertallet innen 2019.

– Det har vært en sunn markedsvekst på tvers av alle landene og vi ser et stort potensial for vekst i alle de fire markedene i Norden. Vi er klare for å investere det som er nødvendig for å kunne benytte oss av det potensialet. I dag serverer vi 150 millioner gjester hvert år i Norden og målet er at vi skal nå 200 millioner gjester i året, sier Group CEO for McDonald’s Norden, Christer Åberg i pressemeldingen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå