Mediesky milliardær med millionoverskudd

I det stille håvet milliardærfamilien Melhus inn nye millionoverskudd i fjor. Familie-selskapet Otto Olsen tjener fett på gummi og teflon til industrien.

			Otto Olsen-konsernet har tjent gode penger på å selge feie- og vaskemaskiner av blant annet denne typen.
Otto Olsen-konsernet har tjent gode penger på å selge feie- og vaskemaskiner av blant annet denne typen.

Otto Olsen-konsernet tjener gode penger på tekniske produkter og tjenester til industrien og handelen i Norge. Familieselskapet ble startet i 1866 av Otto Olsen. Bak bedriften i dag står den lite omtalte milliardæren Jon Erling Melhus og hans familie.

De har tjent store penger de siste årene på aksjer, industriprodukter, bilrekvisita og eiendom. Såpass at pappa Melhus i fjor havnet på 101. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste i fjor. Formuen er ifølge bladet på over 1,6 milliarder kroner.

Otto Olsen AS har spesialisert seg på gummi- og teflonprodukter, samt utstyr for transport og lagring av olje og kjemikalier til norskbasert mekanisk-, offshore- og skipsindustri. I tillegg leverer selskapet gulv- og feiemaskiner.

Tilfredsstillende år.

Importselskapet drives i dag av Ole Melhus, og omsatte for 234,7 millioner kroner i 2008, mot 235,3 millioner året før. Men selv om driftsinntektene er noe lavere, er det foreløpig ingenting som skulle tilsi sand i tannhjulene på pengemaskinen: gikk med 62 millioner kroner i overskudd, 23,7 millioner kroner mer enn i 2007.

- Vi er svært tilfreds med resultatet for 2008, sier en svært ordknapp Ole Melhus.

For mer ønsker han egentlig ikke å si. Det er ifølge Melhus junior "ikke selskapets politikk å uttale seg til media".

Flere selskaper.

Foruten hovedselskapet har familien en rekke andre virksomheter. Otto Olsen Invest, som blant annet investerer i aksjer og fond, tjente litt mer enn seks millioner kroner i fjor.

Det er riktignok småpenger sammenlignet med 2007, da selskapet dro inn 93 millioner kroner etter skatt. Svekkelsen skyldes ifølge årsregnskapet særlig nedskrivninger av aksjeverdier etter det turbulente fjoråret. På eiersiden i dette selskapet er foruten Jon Erling og Ole Melhus også Mette Melhus og Line Norbye.

I ligningslistene er de alle sammen godt representert på formuestoppen:

Jon Erling har der en formue på 203 millioner, Ole 149 millioner, Mette Melhus skatter for 182 millioner kroner, mens Norbye har en ligningsformue på 168 millioner.

Les også:


Flere nyheter på E24.no

På forsiden nå