Mørland og Johnsen - sitter på en pengemaskin

Jon Mørland er rådgiver for Stein Erik Hagen, Gro Harlem Brundtland, Gerd Liv Valla og fotballandslaget. Det drar han inn 24 millioner kroner på.

Selskapet Mørland&Johnsen, som Jon Mørland driver sammen med partner Øyvind Johnsen noterte seg i fjor med inntekter på hele 24,2 millioner kroner.

Og med bare syv rådgivere i stallen gir det eventyrlige resultater for de to gründerne.

Da året var omme kunne selskapet - Mørland & Johnsen - bokføre et driftsoverskudd på 11,3 millioner kroner.

En pengemaskin

For den tidligere PR-rådgiveren i Geelmuyden-Kiese har etableringen av eget firma vist seg å bli en pengemaskin.

Jon Mørland kunne i 2007 hente ut en lønn på 2 milllioner kroner. I tillegg kommer et utbytte på 3,3 millioner kroner.

I alt dro Mørland inn 5,3 mill i lønn og utbytte - i tillegg kommer en ikke kjent bonus.

Også de andre ansatte i bedriften lønnes godt. Totalt delte de syv ansatte 8,6 millioner kroner i lønn og bonuser.

Tung kundeliste

For Geelmuyden.Kiese (GK) var det et hardt slag da to av selskapets mest betrodde medarbeidere brøt ut og startet egen virksomhet. Og den tidligere arbeidsgiverens bange anelser har slått til.

I løpet av det halvannet året som er gått siden Mørland og Johnsen forlot GK, har de etablert og forvaltet en imponerende kundeportefølje.

På eiersiden sitter Stein Erik Hagens Canica, og Mørland & Johnsen er derfor industrimagnatens foretrukne rådgiver. Jon Mørland rådgir fortsatt Gro Harlem Brundtland og har også fotballandslaget på kundelisten.

Da Gerd Liv Valla i fjor vår sloss for sitt videre politiske liv, var det Jon Mørland og hans partnere som hjalp Valla med PR-strategiene.

Det er også kjent at Mørland & Johnsen har bistått Schibsted

OSE
SCH
i kampen for å få etablert det nye medieselskapet Media Norge.

Mørland & Johnsen deler kontorer med Stein Erik Hagen i Dronning Mauds gate i Vika - en av Oslos mest eksklusive kontoradresser.

Fikk "sparken" fra Ap

Mørland & Johnsen var inntil nylig også en viktig rådgiver for Arbeiderpartiet. Det samarbeidet fikk en brå slutt for et par uker siden, da Ap-ledelsen fant ut at Stein Erik Hagen er inne på eiersiden i selskapet.

Etter at Stein Erik Hagen i to runder siden nyttår har gått i klinsj med statsminister Jens Stoltenberg har Arbeiderpartiet brutt all kontakt med sin tidligere PR-rådgiver.

- Vi brøt all kontakt med Jon Mørland da vi oppdaget at Stein Erik Hagen var deleier i selskapet hans. Vi kommer heller ikke til å ha noe mer kontakt med ham i fremtiden, sa Arbeiderpartiets generalsekretær Martin Kolberg til Dagbladet rett før påske.

Svært fornøyd

På telefon fra Montenegro - hvor han følger det norske fotballandslagets forberedelser til kampen på onsdag - sier Jon Mørland seg svært godt fornøyd med selskapets utvikling.

- Vi har lykkes fordi vi har fokusert innenfor visse segmenter; bank og forsikring, media, dagligvare og olje & energi, samt frivillig sektor. I tillegg har vi lykkes med å gi kundene en tilleggsdimensjon gjennom analysvirksomhet, sier Mørland, som svarer følgende på E24s kommentar om at også andre byråer forsøker å posisjonere seg i samme leia.

- Resultatene tyder på at vi har lykkes ganske godt,

Skal vokse forsiktig

Med en resultatmargin på oppunder 50 prosent tilsier at det er rom for å øke antall ansatte. Men Mørland vil gå forsiktig frem.

- En annen grunn til at vi har lykkes er at vi bare har dykitge og produktive ansatte. Ansattelser er det vanskeligste og viktigste en bedrift gjør. Vi er små og sårbare for feilansettelser, så vi må vokse forsiktig, sier Mørland.

Les flere næringslivsnyheter på E24.

E24 er gjennom VG og Aftenposten indirekte eid av Schibsted, og noen ansatte i E24 har aksjer i Schibsted.

På forsiden nå