Nå blir denne elektronikk-kjeden historie

Lefdals butikker integreres i Elkjøp.


<p><b>SLUTT:</b> Lefdal forsvinner som egen merkevare, og blir en del av Elkjøp.</p>

SLUTT: Lefdal forsvinner som egen merkevare, og blir en del av Elkjøp.

Mandag om én uke pakkes skiltene til elektronikkbutikkene i Lefdal-kjeden ned, og opp kommer Elkjøp-fargene.

Dette bekrefter Elkjøp i en pressemelding mandag kveld.

Elkjøp og Lefdal har samme eiere, og har i flere år hatt felles administrasjon og innkjøp.

– Vi har vært to kjeder, men følt oss som ett lag. Det er på tide å ta det beste fra begge kjedene og styrke nummer én-merkevaren vår til det beste for kundene våre, sier administrerende direktør Fredrik Tønnesen i en kommentar.

Han har ledet begge kjedene i rundt ett år.

Underskudd

Butikkdriften for de 21 Lefdal-butikkene har de siste tre årene gitt et samlet underskudd på nesten 30 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv, som først meldte om saken.

Sammenslåingen fører til at én Lefdal-butikk legges ned på Lade i Trondheim. Det samme gjelder én Elkjøp-butikk i Haugesund. 30 årsverk blir berørt, men flere vil få tilbud om omplassering, skriver DN.

Etter sammenslåingen vil Elkjøp ha 139 varehus i Norge.

– Målet vårt er at sammenslåingen skal styrke kundetilbudet for alle våre eksisterende og nye Elkjøp-kunder. Med ett unntak viderefører vi alle Lefdal-butikkene under Elkjøp-logoen, selv om det betyr en større tetthet av Elkjøp-butikker i noen byer, sier Tønnesen.

Utenlandsk konkurranse

Konkurransen i elektronikkbransjen beskrives som «beintøff», med hardt press på marginene.

Forretningsklimaet har blitt forvansket av konkurranse fra internasjonale nettbutikker, og Tønnesen mener derfor at det ikke er plass til mer enn én kjede i det norske markedet.

– Vi tror fremtidens konkurrenter er internasjonale aktører som for eksempel Amazon. De er allerede på vei inn i Sverige. Med én kjede kan vi i større grad utfordre internasjonale nettbutikker på pris og kostnader, samtidig som vi sikrer sunn butikkdrift, sier han.

Elkjøp er i dag en av Nordens største elektronikkforhandlere med omtrent 400 varehus og 11.000 ansatte. Selskapet omsatte for 34,2 milliarder kroner i fjor, og oppnådde et driftsresultat på drøyt én milliard kroner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå