Barnehender jobber fortsatt for Nestlé

En av verdens største sjokoladeprodusenter innrømmer å ha barn i arbeid på kakaoplantasjer.

<b>LOVER BEDRING:</b> Nestle er verdens største matvareselskap og innrømmer nå at de ikke har kontroll i alle produksjonsledd på Elfenbenskysten. Her snakker toppsjef Paul Bulcke under fremleggelsen av selskapets resultater fra tredje kvartal.
LOVER BEDRING: Nestle er verdens største matvareselskap og innrømmer nå at de ikke har kontroll i alle produksjonsledd på Elfenbenskysten. Her snakker toppsjef Paul Bulcke under fremleggelsen av selskapets resultater fra tredje kvartal.

Den globale matvaregiganten Nestlé lover å ta tak i problemene med barnearbeid som er avdekket på en rekke av selskapets kakaoplantasjer i Elfenbenskysten.

Selskapet, som blant annet er en av verdens største sjokoladeprodusenter, skal heretter jobbe sammen med Organisasjonen for rettferdig arbeid (FLA), kunngjør Nestlé i en uttalelse, ifølge BBC.

FLA skal blant annet gå gjennom hele kjeden av kakaoprodusenter i Elfenbenskysten i januar, heter det i uttalelsen.

Kritikere spør seg imidlertid hvorfor det har tatt Nestlé så lang tid å innse at mange barn fortsatt jobber i kakaoproduksjonen – 10 år etter at selskapet undertegnet en avtale om å få slutt på barnearbeidet på kakaoplantasjene.

I en rapport tidligere i år konkluderer amerikanske myndigheter med at sjokoladeindustrien har satset altfor lite på dette arbeidet. Ifølge rapporten jobber mer enn 1,8 millioner barn i Vest-Afrika i kakaoproduksjonen.

Nestlé forsvarer seg med at «leveringskjeden av kakao er lang og kompleks», noe som gjør det «vanskelig for selskaper å finne ut nøyaktig hvor kakaoen kommer fra og hvilke forhold den ble høstet under».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå