Tilbords er konkurs

Tre måneder etter at eierne av Kitchn tok over butikkjeden Tilbords, slår de kjeden konkurs.


<p>KONKURS: Tilbords må stenge dørene.</p>

KONKURS: Tilbords må stenge dørene.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Daglig leder Odd Sverre Arnøy i Tirag, selskapet bak Tilbords, skriver i en pressemelding at antatt tap og nedskrivninger blir mellom 60 og 70 millioner kroner, og at de ikke kan gjøre annet enn å begjære oppbud.

De spådde i utgangspunktet et tap på 20 til 40 millioner kroner i 2017.

– Tidligere inngåtte forpliktelser på for høye nivåer innen alle områder fra normale driftskostnader til husleiekontrakter har medført at vi må konstatere at oppbud er eneste fornuftige løsning, sier Arnøy ifølge DN.

Varslet kreditorer før helgen

Det er Kitchn-kjeden som eier Tirag som igjen kontrollerer kjeden Tilbords. Selskapet Tirag ble kjøpt av eieren bak Kitchn-kjeden 15. november i fjor.

Fredag i forrige uke omtalte E24 et brev fra Arnøy til kreditorene om at de ikke ville klare å betale dem.

«I perioden fra overtagelse og frem til nå er det konstatert at konsernet har betydelig dårligere resultat enn forventet, samtidig som butikkene forventes å få et betydelig underskudd i år 2017. Konsernet er avhengig av ny finansiering», skrev Arnøy i brevet.

Styreleder Tore Thorstensen i Tirag sa før helgen til E24 at en løsning måtte komme fort.

– Det må komme en avklaring veldig fort, men i den situasjonen vi er i nå, må vi stoppe opp alt, sa Thorstensen fredag formiddag.

Netthandel fikk skylda

Tirag-konsernet uttalte til E24 tidlig i februar at 2017 blir første året uten omsetningsvekst siden 2009 – og netthandelen fikk skylda.

Et resultat av svake inntekter førte også til at Tirag-kjeden Rafens måtte melde oppbud, 11 butikker ble lagt ned eller flyttet til andre merkevarenavn. Rafens hadde da eksistert siden 1827.

Selskapene eier 21 egne Tilbords-butikker og er franchisegiver for 84 andre butikker, skriver Bergensavisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå