NHO krever at regjeringen halverer formuesskatten

NHO-president Tore Ulstein mener Høyre bryter et løfte hvis ikke regjeringen halverer formuesskatten til 0.5 prosent når statsbudsjettet legges fram til høsten.

<p><b>SINT:</b> NHO president  Tore Ulstein mener Høyre og Frp må halvere formueskatten i statsbudsjettet som legges frem om kort tid.<br/></p>

SINT: NHO president  Tore Ulstein mener Høyre og Frp må halvere formueskatten i statsbudsjettet som legges frem om kort tid.

I budsjettet for 2014 justerte regjeringen satsen fra 1,1 prosent til 1 prosent, men det er langt fra nok, mener NHO.

– Om det ikke nå kommer et betydelig kutt, vil det være et løftebrudd og svært skuffende, sier han til Dagens Næringsliv.

Frp har tidligere i sommer antydet at det er realistisk at formuesskatten settes ned med ytterligere 0,2 prosent til 0,8 prosent i det kommende statsbudsjettet, men der er en innstilling NHO-direktøren ikke er fornøyd med.

– Med en slik fart vil det være vanskelig å bli kvitt formuesskatten i denne regjeringsperioden, sier Ulstein.

I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil trappe ned formuesskatten ved å redusere satsen og øke bunnfradraget. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå