Nimbus slår seg selv konkurs

Den eksklusive svenske båtprodusenten Nimbus gir opp og slår seg selv konkurs.

KONKURS ETTER 43 ÅR: Den svenske båteprodusenten Nimbus ble etablert i 1968, og i 2012 er det slutt.
KONKURS ETTER 43 ÅR: Den svenske båteprodusenten Nimbus ble etablert i 1968, og i 2012 er det slutt.

Den svenske båtprodusenten Nimbus klarte ikke finne nye investorer. Da sa banken opp kredittene og styret har begjært selskapet konkurs.

Det melder det svenske nyhetsbyrået TT.

- Konsernets hovedlångiver sa 1. juli opp selskapets avtaler om kreditt og styret har konstatert at det ikke er forutsetninger for videre drift, heter det i pressemeldingen TT siterer.

Styret og eierne i Nimbus har i løpet av våren uten hell forsøkt å finne nye investorer til selskapet.

- Det er dypt beklagelig at selskapet har havnet i denne situasjonen og det er styrets håp at Nimbus kommer til å leve videre samt at denne prosessen skal være så skånsom som mulig for kunder, ansatte og leverandører, heter det i pressemeldingen.

- Fall i etterspørselen

Nimbus har i den siste tiden arbeidet for å effektivisere produksjonen og utvikle et salgsnett.

- Det har dog vist seg at dette ikke har vært tilstrekkelig i forhold til den meget kraftige nedgangen i etterspørselen som har rammet hele industrien, heter det i pressemeldingen fra styret i Nimbus.

Konkursbegjæringen omfatter selskapene Nimbus Boats Holding, Nimbus Boats Storebro Bruks, Ryds Båtindustri og Nimbus Produktion.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå