Får internasjonal charterstøtte

Ny ordning skal trekke turister til Nord-Norge innen 2014.

<p><b>SOMMERPERLE:</b> Midnattssol på Senja er en av opplevelsene charterturister til Nord-Norge kan få med seg.<br/></p>

SOMMERPERLE: Midnattssol på Senja er en av opplevelsene charterturister til Nord-Norge kan få med seg.

ESA, Det europeiske frihandelsforbundets (EFTA) overvåkingsorgan, godkjente i dag en norsk støtteordning for charterreiser til Nord-Norge.

Hensikten er å få de store turoperatørene til å sette opp fly inn til regionens største flyplasser for å trekke opp turismen i landsdelen, melder overvåkingsorganet, som har navnet EFTA Surveillance Authority.

Et interimsstyre, blant annet bestående av NHO reiseliv, Hurtigruten og diverse hotellkjeder, vil fremover jobbe med fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark for å avklare hvordan et nytt charterfond skal finansieres og drives. Fondet vil ha en antatt kapitalbehov på 30 millioner kroner, skriver NHO Reiseliv Nord-Norge i en pressemelding.

I tråd med ordningen forventes det at de første charterturistene lander i 2014. Charterforndet skal foreløpig ha en varighet på tre år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå