Nordmenn velger fortsatt Dubai

Salget av ferieturer fra Norge ikke negativt påvirket av Marte Dalelv-saken.

<p>IKKE PÅVIRKET: Ifølge norske reiseselskaper har ikke nordmenn blitt negativt påvirket av Marte Dalelv-saken. Vi kjøper fortsatt ferieturer til Dubai.<br/></p>

IKKE PÅVIRKET: Ifølge norske reiseselskaper har ikke nordmenn blitt negativt påvirket av Marte Dalelv-saken. Vi kjøper fortsatt ferieturer til Dubai.

To uker etter at Tønsberg-jenta Marte Dalelv kom trygt hjem til Norge, fortsetter norske turister å kjøpe ferieturer til Dubai, tilsynelatende upåvirket av den mye omtalte Marte-saken.

– Vi kan ikke se at hendelsene har påvirket etterspørselen til Dubai i negativ retning i det hele tatt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Les også:Anmeldte voldtekt, dømt til 16 mnd. fengsel

Den norske jenta ble i Dubai dømt for å ha hatt utenomekteskapelig sex, etter at hun selv kontaktet lokalt politi for å anmelde en voldtekt.

Etter stort internasjonalt mediepress, og diplomatisk innsats fra norsk UD, ble hun sluppet fri etter ordre fra emir Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Den utpekte gjerningsmannen ble også benådet.

<p><b>DØMT:</b> Tønsberg-jenta Marte Dalelv kom hjem til Norge 24. juli, etter å ha blitt dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskap og for å ha avgitt falsk forklaring om voldtekt i Dubai.</p>

DØMT: Tønsberg-jenta Marte Dalelv kom hjem til Norge 24. juli, etter å ha blitt dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskap og for å ha avgitt falsk forklaring om voldtekt i Dubai.

- Populær rute

Den store oppmerksomheten saken fikk i norske og utenlandske medier har imidlertid ikke skremt Ola og Kari Nordmann fra å reise til Dubai.

Snarere tvert i mot

- Våre ruter til Dubai har vært populære lenge, og ser fortsatt ut til å være det. Salget er stabilt godt, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Det norske billigselskapet flyr til emiratet både fra Oslo, Stockholm og København.

Les også: Verdens sjuende mest populære reisemål

Han forteller at målt mot samme tid i fjor, så har salget av norske avganger til Dubai faktisk økt etter at Marte-saken var i mediebildet.

- Salget er noe opp fra samme tid i fjor. Det er minimalt, men en liten økning, sier Norwegians informasjonssjef, som ikke kan oppgi de eksakte salgstallene.

- Av konkurransemessige hensyn oppgir Norwegian aldri passasjertall på enkeltruter.

- Er dere overrasket over at salget har holdt seg såpass høyt? Fryktet dere at salget ville gå ned etter den store oppmerksomheten saken fikk i mediene?

- Vi er vant til at enkeltsaker kan prege media. Vi må bare ha «business as usual» selv om enkeltsaker kan dominere mediebildet fra tiden enn annen.

- Ving selger like mye

<p><b>ADVARER:</b> Ulf Leirstein (Frp) anbefaler norske turister om å styre unna land med sharia-lovgivning.<br/></p>

ADVARER: Ulf Leirstein (Frp) anbefaler norske turister om å styre unna land med sharia-lovgivning.

Også de store norske charterbyråene melder om stabilt salg til Dubai.

Les også:Janet Jacksons ektemann ga Marte sparken

De setter ikke opp egne charterfly til Dubai, men tilbyr pakketurer via ruteselskaper som Norwegian og Qatar Airways.

- Denne saken ser ikke ut til å ha hatt noen påvirkning på reisene til Dubai, sier salgssjef Marie-Anne Zachrisson hos Ving. 

Les også:- Feil å sparke Marte

- Fra da saken begynte i media cirka 12. juli og frem til nå, har vi solgt like mange reiser til Dubai som på samme tid i fjor. Vi har altså ikke merket noen nedgang i etterspørselen av Dubai-reiser etter at saken ble omtalt, forteller hun E24.

- Så langt i 2013 har vi en vekst på 20 prosent i reiser til Dubai mot samme tid i fjor. Veksten skyldes trolig bedre og billigere flyforbindelser.

- Folk glemmer fort

Zachrisson understreker at volumet på turer til Dubai er lavt.

Det samme forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett hos Star Tour.

- Antallet reiser vi selger til Dubai er i utgangspunktet ganske lite, men av det vi selger kan vi ikke se noen endringer i salget fra juni, altså før saken kom i mediene, målt mot salget vi har nå. Så Marte-saken har trolig ikke påvirket salget nevneverdig.

<p><b>STABILT GODT SALG:</b> Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier Marte-saken ikke synes å ha påvirket Dubai-salget.<br/></p>

STABILT GODT SALG: Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier Marte-saken ikke synes å ha påvirket Dubai-salget.

Les også:Slik ble Marte berget fra fengsel

Apollo tilbyr også turer til Dubai, men destinasjonen er ikke er stort satsningsområde.

- Vi selger i snitt bare fem turer til Dubai i uken. Tallene er så små at det er vanskelig å si noe konkret om Marte-saken har påvirket, sier informasjonssjef Helen Begby.

- Så mye oppmerksomhet og så stort engasjement saken fikk her i Norge, ser jeg imidlertid ikke bort fra at den på kort sikt kan ha påvirket salget, og at Dubai ikke er nordmenns førstevalg nå, sier Begby til E24.

- Samtidig vet vi at folk glemmer fort. Jeg tror ikke saken får påvirkning for nordmenns valg av Dubai som reisemål på lang sikt.


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå