Norsk flyselskap slår seg selv konkurs

Flynonstop legges på is etter ett års drift.

<p><b>GIR OPP:</b> Flynonstop begjærer seg selv konkurs.<br/></p>

GIR OPP: Flynonstop begjærer seg selv konkurs.

- Vi beklager å måtte meddele at det i dag er sendt en begjæring om oppbud av Flynonstop, skriver selskapet på sine nettsider.

Flynonstop, som ble lansert av Espen Hennig-Olsen så sent som i oktober i fjor, melder at alle flyvninger fra og med tirsdag har blitt innstilt.

- Vi vil igjen beklage den byrden som legges på dere passasjerer, men vi i Flynonstop kunne dessverre ikke lenger klare å imøtekomme selskapets forpliktelser, og må derfor innse at vi må legge ned vår virksomhet. Dette er en trist dag for våre kunder, og for oss i Flynonstop, skriver selskapet.

Det skortet ikke på ambisjoner da Flynonstop, som teknisk sett er et reisebyrå, ble presentert for offentligheten. Planen var å fly til åtte destinasjoner i Europa, Trond Moi skulle komponere menyen og hvert sete skulle utstyres med iPad.

- Jeg er litt sånn flyfrik, sa Hennig-Olsen til lokalavisen Fædrelandsvennen.

Måtte kutte

Iskremveteranen merket imidlertid snart hvor tøft luftfartsmarkedet er. Selskapet måtte kutte ruter kun én måned etter oppstart, etter å ha erfart at storbyflyvninger om sommeren ikke var noen slager blant kundene.

Ifølge en kjennelse fra Kristansand tingrett er selskapets samlede gjeld 53,7 millioner kroner, mens aktiva er anslått til maksimalt 25,4 millioner. 

Flynonstops regnskap for 2012 viser at selskapet hadde en samlet gjeld på 26,2 millioner kroner, hovedsakelig gjeld til aksjonærselskaper.

Underskudd før skatt for fjoråret endte på 2,5 millioner kroner.

Flynonstop har drevet ett fly, et Embraer 190 med plass til rundt 100 passasjerer. Det fremkommer ikke i regnskapet hva leiekostnadene for flyet er, utover at avtalen går over åtte år.

Saken fortsetter under bildet ...

<p><b>SLUTT:</b> Flynonstop gir opp satsingen sin og har begjært oppbud. Dette er beskjeden som møter de som besøker nettsiden til selskapet tirsdag.</p>

SLUTT: Flynonstop gir opp satsingen sin og har begjært oppbud. Dette er beskjeden som møter de som besøker nettsiden til selskapet tirsdag.

I tillegg var det ved utgangen av 2012 avgitt bankgarantier på 7,7 millioner kroner for leasingavtalen til et leasingselskap. På konkurstidspunktet hadde eieren Tamburin Invest, som kontrolleres av Espen Hennig-Olsen, tinglyst et pant på to millioner kroner som omfattet selskapets driftstilbehør.

- Vinn-vinn-avtale

Flynonstop har inngått en avtale med SAS, som innebærer at selskapets kunder kan få kjøpe billetter til spesialpris, forutsatt at det finnes tilgjengelige plasser.

Les også: FlyNonstop ba SAS om krisehjelp: - SAS har stor kapasitet

I SAS mener de avtalen de har inngått med FlyNonstop er en vinn-vinn for begge selskapene når situasjonen tross alt er blitt som den er blitt.

- Det er en stor gruppe passasjerer som nå er nødt til å få et tilbud. Vi gjør dette for å hjelpe passasjerene, og det er en vinn-vinn i en slik situasjon. Det betyr mye for ledelsen i Flynonstop at passasjerene tas hånd om på en best mulig måte, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS, til E24.

- FlyNonstop flyr til mange destinasjoner, og SAS flyr til alle disse, legger Johansen til.

Les også: FlyNonstop:- Troen på fremtiden er like stor

Les også: FlyNonstop kutter ruter etter kun én måned

Les også: - Flynonstop er teknisk sett et reisebyrå

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå