Statsadvokaten i Brasil vil at Hydro blar opp mer

Forslaget innebærer at Hydro betaler lokalbefolkningen en direkte kompensasjon – tilsvarende to månedlige minstelønner

Statsadvokaten i Brasil mener en strømkabel og et 244 kilometer langt bauksitt-rør mellom Hydros anlegg har vært i drift uten lisens siden 2014.

Den lisensen blir heller ikke fornyet før lokalbefolkningen i Jambuacu som er berørt av dette røret blir kompensert, skriver føderale Ministério Público i en pressemelding.

Ifølge statsadvokatene har forhandlingene mellom befolkningen og Hydro pågått siden 2011, da Hydro tok over virksomheten i området.

I februar skal lokale beboere ha forsøkt å stanse bauksittstrømmen i røret i protest, noe som har gjort myndighetene bekymret for en lekkasje.

For å løse problemene, foreslår nå Ministério Público at Hydro betaler støtte til lokalsamfunnet.

Forslaget innebærer at Hydro betaler den berørte lokalbefolkningen en direkte kompensasjon – tilsvarende to månedlige minstelønner – for perioden fra 2011 frem til Hydro har fått på plass programmer som kan gi inntekter for befolkningen.

I tillegg kreves det helsetjenester og utdanning, ifølge meldingen.

Disse programmene mener statsadvokatene må være på plass innen ett år, med støtte fra Federal Rural University of Amazonia.

Påvirkningen Ministério Público viser til inkluderer avskoging, erosjon, økt bruk av vernede materialer, forurensing av vannressurser og effekter på fiskeri.

Avtalen som skisseres ligner den som ble inngått i fjor. Den gang måtte Hydro ut med over 600 millioner kroner i matkuponger, andre prosjekter som støttet bærekraftig utvikling av lokalsamfunnet og bøter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå