Norske Skogs fabrikker skal ha 100 mulige kjøpere

Analytikere har spådd at lav prising kan gi stor rift om Norske Skog-fabrikkene. Nå melder Dagens Næringsliv at det finnes over hundre potensielle kjøpere.


<p><b>– PÅ SKINNER:</b> Styreleder Christen Sveaas antyder at Norske Skog-fabrikker kan finne sine kjøpere kjapt.</p>

– PÅ SKINNER: Styreleder Christen Sveaas antyder at Norske Skog-fabrikker kan finne sine kjøpere kjapt.

Anslaget stammer fra investeringsbankene Citibank og Evercore, som er i gang med forberedelsene til konkurssalget.

– Så vidt jeg skjønner er disse prosessene på skinner, men det er uavklart hvor lang tid det vil ta å få fullbyrdet dem, sier styreleder og Norske Skogs største eier, Christen Sveaas, til avisen.

Ifølge DNs kilder skal et salg være nært forestående.

Det er syv fabrikker som skal selges dersom Norske Skog slår seg konkurs.

I slutten av november ble det kjent at Kjell Inge Røkkes Aker er blant aktørene som er interessert i å snappe opp fabrikkene.

De forsøkte seg først med direkte forhandlinger, men disse førte ikke frem.

Mener lav prising gir stor rift

Overfor E24 har analytikere spådd lav prising vil tiltrekke seg flere interessenter og gi Røkke & Co. hard konkurranse i en åpen auksjon.

Samtidig kan det vise seg utfordrende å tjene nok penger til å forsvare investeringene.

Basert på samlet produksjonskapasitet og verdien av denne i dagens marked har analytiker James Armstrong i Armstrong Investment Research laget et regnestykke hvor fabrikkene verdsettes til cirka 3,3 milliarder dollar.

Analytikere E24 har snakket med har trukket frem nederlandske Paper Excellence som en mulig kjøper blant store papirprodusenter – men tror fortsatt en finansiell kjøper er mest sannsynlig.  

En industriell investor vil måtte restrukturere virksomheten for å sikre fortsatt kontantstrøm fra driften. Dette er ikke nødvendigvis tilfellet for en finansiell investor.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå