Fransk fagforening varsler Norwegian-streik neste uke

Den franske fagforeningen som representerer Norwegians kabinansatte varsler streik 24. til 26. april, ifølge franske medier. 


<p>STREIK: 158 av Norwegians kabinansatte med base i Paris vil ut i streik for å bedre lønn- og arbeidsforhold. </p>

STREIK: 158 av Norwegians kabinansatte med base i Paris vil ut i streik for å bedre lønn- og arbeidsforhold. 

L'Union des navigants de l'aviation civile (Unac) har planlagt å ta ut 158 Norwegian-ansatte i streik i slutten av april. Det skriver fagforeningen som representerer kabinansatte i en pressemelding sitert i franske medier

Streiken gjelder ansatte med base på Paris-flyplassen Roissy Charles de Gaulle. 

Målet med streiken er å bedre arbeidsforholdene for de kabinansatte. Ifølge fagforeningen haster det å løse en rekke problemer, blant annet lønnsnivået og tilgang på helsetjenester. 

– Vi har ikke så mye informasjon ennå, annet enn at Unac kabinforening har kunngjort at de kan komme til å streike neste uke, skriver presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson hos Norwegian i en e-post til E24 lørdag. 

Også i SAS er det fare for streik neste uke. Tidligere denne måneden kom nyheten om at det er brudd i pilotforhandlingene i SAS i hele Skandinavia. Dermed kan piloter i flyselskapet gå i streik natt til fredag 26. april. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå