Norwegian-aksjen flyr til nye høyder på oppkjøpsrus

Investorer har ikke fått mindre tro på oppkjøp over helgen, og Norwegian ender opp nesten ti prosent etter mandagens børsdag.


<p><b>PENGESMIL</b>: Norwegian-sjef Bjørn Kjos har grunn til å smile etter mandagens børsdag. </p>

PENGESMIL: Norwegian-sjef Bjørn Kjos har grunn til å smile etter mandagens børsdag. 

Det hjalp godt på at analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Market ser for seg et storbud de kommende dagene.

Aksjen endte opp 9,43 prosent og var det desidert mest omsatte selskapet på Oslo Børs - nesten dobbelt så mye omsatt som Statoil.

Totalt ble flyaksjen handlet for over 830 millioner kroner – og den ivrigste kjøpe Norwegian-aksjer for 29 millioner kroner – i én eneste handel.

Aksjen har steget over 60 prosent de siste tre dagene og har ikke hatt en så høy sluttkurs siden 2016.

God oppside

Analytikerne i Sparebank 1 Market tror et bud vil ligge på mellom 310 og 485 kroner per aksje. Han tror IAG vil kjøpe seg opp til 10 prosent før de starter forhandlingene om å få kjøpe hele selskapet. IAG har allerede kjøpt seg opp til 4,6 prosent.

SEB Equity Research ser muligheter for et Norwegian-bud på nærmere 400 kroner per aksje.

– Det vi ser er at vi tror det kommer et bud, og at det ikke er noe i veien for at de kan by den type pris (400). De kjøper først og fremst mye gjeld, og ikke så mye markedsverdi. Det er det som muliggjør så høye bud, sier analytiker Jo Erlend Korsvold i SEB til E24. 

Torsdag forrige uke ble det kjent at British Airways-eier IAG er interessert i å kjøpe flyselskapet til Bjørn Kjos.

Oppgangen mandag morgen kommer samtidig som en rekke analytikere har gått ut med spådommer på hva et bud fra IAG kommer til å ligge på.

De store taperne

Siden oppkjøpsnyhetene ble kjent har de mange Norwegian-shorterne vært taperne på børs.

Mange har kvittet seg med sine shortposisjoner, men hedgefondet Blackrock er fremdeles på plass, og kan ifølge Dagens Næringsliv ha tapt 112 millioner kroner på kurshoppet de siste dagene - 90 av de millionene forsvant på én dag.

Også milliardæren George Soros har tapt penger på Norwegian-hoppet, og har trolig sett rundt 20 millioner kroner forsvinne på de 298.000 aksjene han hadde shortet.
 Norwegian skal ha generalforsamling 8. mai, og i den forbindelse foreslås Sondre Gravir som nytt styremedlem.

Sondre Gravir er blant annet sjef for Schibsteds Finn.no.

 I tillegg foreslås det at Bjørn Kjise gjenvelges som styreleder, og at Jørgen Stenshagen og Sven Fermann gjenvelges som medlemmer av valgkomiteen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå