Norwegian får grønt lys i Argentina

Argentinske myndigheter har gitt driftstillatelse til Norwegians datterselskap i landet. Flyselskapet har tidligere fått godkjent 153 flyruter i Argentina.


<p><b>FÅR DRIFTSTILLATELSE:</b> Norwegian vil starte opp både innenriksruter og utenriksruter i Argentina. </p>

FÅR DRIFTSTILLATELSE: Norwegian vil starte opp både innenriksruter og utenriksruter i Argentina. 

Tillatelsen ble utstedt natt til lørdag norsk tid.

– Dette er en ny milepæl for Norwegian. Godkjennelsen betyr at vi snart kan tilby argentinere å fly med nye, komfortable fly til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Vil starte opp innenriksruter

Norwegians internasjonale ekspansjon begynner dermed å ta form utenfor Europa og USA, hvor de fleste at selskapets ruter operer i dag.

Norwegian Air Argentina, et heleid datterselskap i Norwegian, er i ferd med å bygge opp administrasjon i Buenos Aires. 

Flyselskapet har planer om å starte opp både innenriks- og utenriksflyginger fra Argentina. 

I desember godkjente det argentinske luftfartstilsynet oppstart av 153 Norwegian-ruter fra Argentina. Selskapet hadde søkt om godkjennelse av 156 ruter.

– Ønsker mer konkurranse

Administrerende direktør i selskapet, Ole Christian Melhus, sier tillatelsen vil bidra til å skape nye arbeidsplasser og gi økt turisme til landet. 

– Norwegian har blitt tatt meget godt imot av argentinske myndigheter som ønsker mer konkurranse i markedet, sier han i meldingen.

Selskapet har ett Boeing 737–800 basert i Argentina i dag. 

Totalt reiste 33,1 millioner passasjerer med Norwgian i fjor, 3,8 millioner flere enn i 2016. Selskapet fikk levert 32 fly og lanserte 54 ruter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå