Passasjerrekord for Norwegian i juli

Juli ble en svært god måned for Norwegian. Aldri tidligere har selskapet fraktet flere passasjerer og marginene økte for andre gang i år.


<p><b>PASSASJERREKORD:</b> Norwegian økte inntektene i juli, sammenlignet med samme periode i fjor.</p>

PASSASJERREKORD: Norwegian økte inntektene i juli, sammenlignet med samme periode i fjor.

Flyselskapet Norwegian satte ny passasjerrekord når nær 3,8 millioner passasjerer valgte selskapet i juli.

Det viser de ferske trafikktallene som selskapet presenterer mandag morgen.

I samme måned i fjor fraktet Norwegian 3,36 millioner passasjerer. Hittil i år har selskapet fraktet 35,75 millioner passasjerer, en vekst på 14 prosent mot samme periode i fjor. 

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut å reise, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en melding.

99,2 prosent av de planlagte flygingene ble gjennomført i juli. Punktligheten var på 67,9 prosent noe omfattende flygelederstreiker i Europa, skal ha stor del av skylden for, ifølge selskapet.

Øker marginene

Norwegians marginer økte i juli for andre gang i år. Man må tilbake til mars for å finne forrige gang selskapet opplevde en inntektsvekst sammenlignet med i fjor. 

Selskapet inntekt per passasjerkilometer (Yield) økte til 50 øre, et øre opp sammenlignet med samme periode i fjor.

Når det gjelder inntekter per setekilometer (Rask) steg disse et øre til 47 øre mot juli 2017. 

Ifølge E24s beregninger økte billettinntektene til 4,42 milliarder kroner, opp fra 3,26 milliarder kroner i samme periode i fjor. 

Fyllingsgraden til selskapet endte på 93 prosent i juli, ned 1,3 prosentpoeng mot juli i fjor.

– Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder, sier Kjos i meldingen.

Varsler tap

– Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter Kjos.

På tross av både passasjerrekord og bedre marginer i juli, varsler Norwegian også at selskapet forventer å tape 30 millioner kroner i juli.

Tapet er knyttet til kontrakter og opsjoner i tredje kvartal 2018, og inkluderer tap på 84 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner, skriver selskapet.

Norwegian slapp i midten av juli kvartalsrapporten for selskapet, som viste et overraskende overskudd på 300 millioner kroner. Det var i forkant av rapporten ventet et underskudd på en halv milliard kroner.

– Til tross for at vi er på toppen av vekstfasen vår, har vi klart å levere et overskudd og redusere enhetskostnadene gjennom kvartalet, konstaterte konsernsjef Bjørn Kjos i kvartalsrapporten.

Like før helgen ble det kjent at Norwegian fra forrige fredag og tre uker frem i tid, leier inn verdens største passasjerfly, Airbus A380. Maskinen skal trafikkere kveldsavgangene fra London Gatwick til New York i perioden. 

Det er selskapet Hifly, som spesialiserer seg på såkalt «wet lease» av fly, som leverer flymaskinen. 

 Norwegians trafikktall hittil i år: 

Måned 2017 2018
Januar 2,11 millioner 2,33 millioner
Februar 2,09 millioner 2,33 millioner 
Mars 2,45 millioner 2,82 millioner
April 2,64 millioner 3,05 millioner
Mai 2,92 millioner 3,42 millioner
Juni 3,05 millioner 3,49 millioner
Juli 3,36 millioner 3,79 millioner
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå