Noryards Fosen begjærer seg selv konkurs

Kriserammet skipsverft kaster kortene etter å ha fått kansellert sitt «viktigste prosjekt». – Sur situasjon, sier klubblederen om de 72 ansatte som mister jobben.


<p><b>KONKURS:</b> Arkivbildet av skipsverftet på Rissa som nå er begjært konkurs.</p>

KONKURS: Arkivbildet av skipsverftet på Rissa som nå er begjært konkurs.

Styret i Noryards Fosen har onsdag besluttet å begjære oppbud til Fosen tingrett.

Begjæringen, som innebærer at selskapet vil slå seg selg konkurs, vil bli innlevert uten opphold.

Det fremkommer i en pressemelding fra selskapet.

– Vi fikk en kansellering av det viktigste prosjektet vårt. Da sitter vi ikke lenger på en ordrebok som forsvarer fortsatt drift, sier finansdirektør Pål K. Grimsrud til E24.

Han sier han ikke hadde forestilt seg at det skulle ende slik.

– Det er ingen tvil om at Fosen har vært i en vanskelig situasjon en god stund, men vi hadde ikke ventet det her, sier han.

72 mister jobben

Verftet har i dag 72 ansatte som nå mister jobbene sine.

«Vi vil gjerne få takke alle våre ansatte som har stilt på jobb gjennom denne vanskelige tiden. Det er sterkt beklagelig at vi er kommet i denne situasjonen med å begjære oppbud og at våre trofaste og dyktige ansatte mister jobben,» heter det i pressemeldingen fra styret.

Ansatte fikk ikke lønn – ville begjære konkurs selv

De ansatte fikk den nedslående beskjeden i et allmøte onsdag.

– De holdt et greit informasjonsmøte. Det er en sur situasjon vi har kommet opp i, selv om det ikke var uventet, sier klubbleder Øyvind Kimo til E24.

Ifølge Fosna Folket hadde ikke verftet penger til å utbetale lønn til de ansatte på lønningsdagen 10. oktober.

Fortsatt venter de ansatte på lønnsutbetalingen, opplyser Kimo. Han sier klubben tirsdag diskuterte å selv begjære selvsapet konkurs, dersom ledelsen ikke gjorde det.

– Vi var kommet dit at vi var villige til det, siden lønnen ikke har kommet, sier Kimo, som legger til at det har stått dårlig til med verftet økonomisk i lengre tid.

– Vi håper det kanskje kan bli en ordning på et senere tidspunkt. Nå skal først bostyrer inn, og da kan mye skje, sier Kimo.

Klarte ikke å trekke kanselleringen

Selskapet begrunner konkursbegjæringen med at de 23. september mottok kansellering av en byggekontrakt.

«Calexco S.a.r.l., eierselskapet av Noryards AS, har siden kanselleringen vært i dialog og forhandlinger med medeier i BOA IMR AS, BOA Offshore for å finne en løsning som kunne gi grunnlag for å trekke kanselleringen,» heter det i pressemeldingen.

Denne prosessen har imidlertid ikke ført frem til noen løsning, noe som innebærer at kanselleringen står ved lag.

«Kansellering av bygg 92 setter Noryards Fosen AS i en økonomisk situasjon der selskapet ikke er i stand til å overholde sine forpliktelser. Selv om styret og ledelsen i Noryards Fosen har lagt ned et omfattende arbeid for å prøve å inngå nye ordrer som kunne sikret videre forsvarlig drift av selskapet, har dette ikke vært mulig i dagens marked,» heter det i pressemeldingen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå