Økning i sommertrafikken ved Avinors lufthavner

Over 5,1 millioner passasjerer reiste til, fra eller via Avinors lufthavner i juli. Det er en økning på 4,1 prosent fra samme måned i fjor.


<p><b>VEKST OGSÅ I FRAKT:</b> Sammenlignet med juni i 2017 ble det flydd 11 prosent mer frakt fra Norges hovedflyplass i år.</p>

VEKST OGSÅ I FRAKT: Sammenlignet med juni i 2017 ble det flydd 11 prosent mer frakt fra Norges hovedflyplass i år.

Trafikken til noen av de tradisjonelle feriedestinasjonene går noe ned, men nye destinasjoner har bidratt sterkt til trafikkveksten, skriver Avinor i en pressemelding. Trafikken til Tyrkia, Montenegro og Portugal steg med henholdsvis 33, 25 og 9 prosent.

Ferielandene Hellas og Spania, som mange nordmenn er godt kjente med, ser imidlertid en nedgang i trafikken på henholdsvis 1 og 6 prosent.

– Norske reisevaner endrer seg noe med tiden, og det er gledelig at nye markeder vokser fram og gir de feriereisende flere alternativer når sommerferien planlegges, sier Avinors direktør for trafikkutvikling, Jasper Spruit.

Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger lufthavn sto for den største trafikkveksten. De regionale lufthavnene hadde en vekst på tre prosent.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå