Øyafestivalen blir kjøpt opp av amerikanere

Norges største musikkfestival blir kjøpt opp av et amerikansk fond. De norske gründerne sier de likevel vil være medeiere og ha full kontroll på driften. 


<p>SPRER RISIKO: Øyafestivalens gründere vil ikke lenger ha risikoen for tap alene. </p>

SPRER RISIKO: Øyafestivalens gründere vil ikke lenger ha risikoen for tap alene. 

Det amerikanske oppkjøpsfondet Providence Equity Partners har kjøpt Øyafestivalen gjennom investeringsselskapet Superstruct Entertainment, skriver Dagens Næringsliv.

De norske festivalgründerne vil likevel være medeiere gjennom aksjer de har sikret seg i Superstruct.

Kjøpssummen, og størrelsen på aksjeposten for gründerne i Superstruct, er foreløpig ukjent.

– Vi har også en managementavtale for Øyafestivalen som gir oss full kontroll med driften slik som tidligere, sier Claes Olsen, bookingansvarlig for festivalen, samt medeier og gründer til avisen.

Olsen sier at gründerne ønsker å bevare Øya og opprettholde den utviklingen de har hatt, og at han mener de selv er best på det.

Sprer risiko 

Bunnlinjen til Øyafestivalen falt til 1,90 millioner kroner i fjor, fra 2,81 millioner kroner i året før.

– En av de store fordelene med dette (oppkjøpet, red.anm.) for Øyafestivalen, er at risikoen ikke lenger utelukkende vil ligge på fem enkeltpersoner, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Festivalen skal likevel ha samme profil og drives av de samme menneskene. 

– Jeg tror ikke folk er klar over den enorme risikoen det er med festivaldrift. Ting begynner å bli veldig dyrt og driftsmarginen er minimal. En regnfull dag kan ha stor negativ uttelling, sier Olsen til Dagens Næringsliv. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå