Petter Nome slutter som leder i Bryggeriforeningen

Etter nesten ti år som leder for Bryggeriforeningen er det slutt for Petter Nome. – Frustrerende å jobbe med politiske prosesser der alt går uhyre langsomt

I 2009 ble Petter Nome ansatt som leder i Bryggeri- og drikkevareforeningen. Nær ti år senere velger Nome å gå av som leder 1. januar, opplyser foreningen i en pressemelding.

Nome sier i meldingen at jobben har vært spennende, men at det har vært en krevende tid i en bransje han oppriktig er glad i.

– Den kraftige omdømmeveksten for øl har vært veldig inspirerende. Vi jobber jo med norsk kultur! Samtidig har vi møtt stadig nye utfordringer når det gjelder folkehelse og miljø, til tross for at vi har vært en foregangsbransje på disse områdene, sier Nome i en melding. 

Han opplever at de har nytt stor respekt hos myndigheter, i mediene og blant folk flest.

– Samtidig er det frustrerende å jobbe med politiske prosesser der alt går uhyre langsomt, bransjen blir brikker i partipolitiske spill og mange politikere er mer opptatt av symbolpolitikk enn av kunnskap, sier den avtroppende direktøren. 

– Har vært avgjørende

Nome vil fra 1. januar gå over til å bli rådgiver i Bryggeriforeningen.

Styreleder Harald Bredrup, som også er direktør ved Macks Ølbryggeri i Tromsø, sier at bransjen har mye å takke den avtroppende direktøren for. 

– Petter har vært avgjørende i arbeidet med å samle næringen gjennom å forene store og små. Han har vært en utrolig god ambassadør og forkjemper for bransjen på en måte som har gitt et stort løft i anseelsen til bransjen og våre produkter, sier Bredrup i en kommentar.  

– Vi har stor respekt for hans beslutning om å trappe ned og er glad for at vi fortsatt kan dra nytte av hans engasjement og kompetanse, fortsetter Bredrup.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå