Stordalen: – H&M er et av verdens beste selskaper

Petter Stordalen sier til svenske Dagens Industri at han har eid aksjer i kleskjempen Hennes & Mauritz «mange ganger», men han vil ikke si noe om hvorvidt han eier aksjer i selskapet i dag.


<p><b>KJENDIS I SVERIGE:</b> Hotellinvestor Petter Stordalen er stadig å se i nyhetsbildet i Sverige. Her holder han tale under 25-årsjubileet til Nordic Choice Hotels i Stockholm.</p>

KJENDIS I SVERIGE: Hotellinvestor Petter Stordalen er stadig å se i nyhetsbildet i Sverige. Her holder han tale under 25-årsjubileet til Nordic Choice Hotels i Stockholm.

Hotellinvestoren er kjent for sitt entusiastiske vesen, og Stordalen sparer ikke på de store ordene når han skal beskrive den svenske klesgiganten Hennes & Mauritz overfor Dagens Industri. 

– H&M er et av verdens beste selskaper. Når vi investerer så kommenterer vi vanligvis ikke hva vi investerer i, sier han til avisen.

Ifølge aksjonærlisten i H&M, gjort tilgjengelig gjennom tjenesten Holdings, kjøpte den norske hotellkongen 125.000 aksjer i selskapet i tredje kvartal. Aksjepostens verdi er på nesten 27 millioner svenske kroner, ifølge avisen.

I intervjuet sier også Stordalen at han har vært med så lenge at han vet at det kommer små eller store kriser nå og da, og advarer om de svenske tilstandene:

– Det har sjelden vært en så lang periode uten en krise som nå. Vi har negativ rente i Sverige og god vekst. Det skaper ubalanser i økonomien, sier Stordalen.

Aksjekursen til H&M har imidlertid falt det siste året, og er ned 14,3 prosent hittil i år. Aksjen ble sist handlet for 217,1 svenske kroner. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå