Phonero kjøper opp konkurrent - blir tre ganger så stort

Mobiltelefoniselskapet Phonero skal kjøpe opp konkurrenten Ventelo, og mener de vil bli Telenors største utfordrer på bedriftsmarkedet.

<p><b>TREDOBLES:</b> Administrerende direktør i Phonero, Thore Berthelsen, sier det alltid har vært planen å bli større.</p>

TREDOBLES: Administrerende direktør i Phonero, Thore Berthelsen, sier det alltid har vært planen å bli større.

Phonero har siden oppstarten i 2008 spist andeler av det norske bedriftsmarkedet, og tar nå «en stor jafs», skriver mobiltelefoniselskapet i en pressemelding.

Vil konkurrere med Telenor

Selskapet har nemlig inngått en avtale med Broadnet Holding om å kjøpe den mer enn dobbelt så store konkurrenten Ventelo AS.

- Med over én milliard i omsetning blir vi en betydelig aktør og den største utfordreren til Telenor på mobil i bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero i pressemeldingen.

E24 Bedrift: Sjekk tallene til Phonero

E24 Bedrift: Sjekk tallene til Ventelo

Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner og et resultat før skatt på 43 millioner kroner i 2013, mens Phonero fikk et resultat før skatt på 35 millioner kroner av driftsinntekter på 318 millioner kroner, ifølge meldingen.

Vil kjøpe mer

Begge telefonselskapene ligger i Kristiansand, og ifølge Phonero har ambisjonen alltid vært å vokse. 

- Ventelo representerer vårt første oppkjøp av mobilkunder. Fremover vil vi fortsatt vokse organisk, mens vi ser etter nye muligheter for oppkjøp, sier Berthelsen i meldingen.

Selskapene skal ha vært i samtaler om oppkjøpet det siste året, og etter forhandlinger i juni ble partene enige forrige uke. Overtakelsen skjer 31. august.

Broadnet Holding begrunner salget med at de ønsker å rendyrke sin satsing på fibernett. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå