Postnord tapte over én milliard kroner i fjor

Postmengden faller raskt, og Postnord sliter særlig i Danmark.

Postnord gikk på en kjempesmell i 2018. Selskapet endte med et underskudd på 1,06 milliarder svenske kroner i fjor. Det kommer frem i selskapets årsrapport som ble lagt frem fredag.

Valutajustert falt inntektene med 0,3 prosent i 2018. Totalt endte inntektene på 37,66 milliarder svenske kroner.

Danmark

Det er særlig i Danmark selskapet sliter. Her hadde selskapet et driftsresultat på minus 1,36 milliarder svenske kroner, noe som er 250 millioner kroner verre enn året før.

– Postmengden faller raskt i Sverige, og både i Sverige og Danmark er det behov for en diskusjon om hvordan postfordelingspluikten skal utformes, når mengdene blir mindre og mindre, sier administrerende direktør Håkan Ericsson i en uttalelse.

Norsk nedgang

Fjerde kvartal som er kjent som en hektisk tid for slike selskaper, ble heller ikke spesielt godt for selskapet. Valutajustert falt inntektene med 0,4 prosent. Nettoresultatet i perioden ble på 123 millioner svenske kroner, ned fra 207 millioner svenske kroner året før.

Den norske delen av selskapets virksomhet endte med et driftsresultat på 42 millioner svenske kroner, ned fra 45 millioner året før. Driftsmarginen endte på 1 prosent, opp fra 0,6 prosent i 2017.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå